≫ 

Tri dobra razloga za oprez u vožnji u narednim danima

Pored kiše, pred nama je i velika slava

  • 0
Kiša u Jagodini, Jagodina nevreme Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Javno preduzeće "Putevi Srbije" skreće pažnju svim učesnicima u saobraćaju da posebno budu oprezni u vožnji zbog pojave lokalnih pljuskova i smanjene vidljivosti kao i pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje narednih dana, jer mnogi pravoslavni vernici obeležavaju Slavu Svetog Nikolu.

Ekipe putara dežuraju 24 časa i spremni su da reaguju po potrebi.

"JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve vozače da koriste zimsku opremu, poštuju ograničenja brzine i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu", navodi se u saopštenju.

U toku večeri i noći ka suboti, podsećamo, kao i u subotu ujutru u severnim, zapadnim i centralnim krajevima (uključujući i šire područje Beograda), očekuju se kiša i lokalni pljuskovi uz količinu padavina od 10 do 20 mm za 3 sata, ponegde i više.

"Sutra oblačno i u većini mesta osetno hladnije, ujutro i pre podne s kišom, na jugu i jugoistoku i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Posle podne i uveče dalji pad temperature, ali uz prestanak padavina, pa se kratkotrajni prelazak kiše u sneg očekuje samo u planinskim predelima južne Srbije. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U nedelju će biti suvo i hladno, a početkom naredne sedmice, od 19 do 21. decembra, malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području", navodi RHMZ.

Video: Neviđena gužva po celom gradu: Gde god da se krene kolaps

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA