Reke će prevazići granicu odbrane od poplava: RHMZ najavljuje moguća izlivanja, a kiša nastavlja da pada

Na Savi kod Šapca vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19. i 20. decembra

  • 1
Prijepolje -  nevreme, obilne padavine, kiša, poplava, poplave, reka Lim Foto: Rina

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Limu kod Prijepolja u narednih 48 sati vodostaj biti u većem porastu i da će danas i sutra prevazići granicu vanredne odbrane od poplava.

Na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Ibru kod Raške naredna 24 sati vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima tih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Na Savi kod Šapca vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19. i 20. decembra.

Nastavlja se kišovito vreme

Ovog jutra vreme je oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde na jugu da budu praćeni grmljavinom. Ponegde se očekuje i veća količina padavina, a na području Beograda će takođe da pada kiša.

U većini mesta danas će da bude osetno hladnije, a kiša će da pada i u poslepodnevnim satima. Doći će i do lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Posle podne i uveče očekuje se dalji pad temperature, ali uz prestanak padavina, pa se kratkotrajni prelazak kiše u sneg očekuje samo u planinskim predelima južne Srbije. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar.

Sutra će vbiti suvo i hladno, a početkom naredne nedelje, od 19. do 21. decembra, nakon slabog i umerenog jutarnjeg mraza, tokom dana malo toplije, uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    17. decembar 2022 | 08:52

    Прво суше, сада поплаве. Годишњих доба као да нема. Све је отишло дођавола. Треба се прилагодити...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA