≫ 

Vesić i Fondacija "Gnezdo" donirali aparat Zavodu "Cvetko Brajović": Ubrzaće lečenje govornih poremećaja

Direktorka Zavoda "Dr Cvetko Brajović" Ljijana Avramović rekla je da je novac uplaćen proizvođaču, koji bi već u februaru trebalo da dostavi Beringer aparate, digitalne logopedske setove, pa ćemo ih imati ukupno šest

  • 0
Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

Uz pomoć Fondacije "Gnezdo", prikupljena su značajna sredstva za Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Dr Cvetko Brajović" u Beogradu, za koji je prikupljeno 20.000 evra, za kupovinu digitalnih logopedskih setova, aparata koji ubrzavaju lečenje različitih govornih poremećaja.

Sredstva su prikupljena uz pomoć ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, na čiji su se poziv u pomoć odazvale brojne kompanije.

- Obratila mi se u ime Fondacije "Gnezdo", sa kojom sarađujem, direktorka Tanja Popović, kako bi se obezbedila dodatna sredstva za aparat, a ja sam zamolio neke kompanije da daju novac. Kad god pozovem na neku humanitarnu akciju, većina ljudi želi da pomogne, samo je potrebno da ih neko usmeri - rekao je Vesić za TV Pink.

Kompanije su kupile aparat za Zavod koji je tako dobio vrednu donaciju.

- Srećan sam što smo uradili dobru stvar i zahvalan tim kompanijama, koje ne žele da se pominju njihova imena, ali oni znaju o kome govorim. Hvala im što su deo novca uložili u to da deca u Srbiji, koja imaju govorne probleme, mogu bolje i na savremeniju način da se leče - istakao je ministar Vesić.

Zahvaljujući ovoj donaciji, Zavod će imati najbolje aparate, pa će lekari moći da rade svoj posao sa savremenom opremom, a pacijenti lakše da rešavaju probleme.

To je, istakao je ministar, suština jednog društva, da jedni drugima pomažemo, da postoji empatija i da se trudimo da obezbedimo najbolje uslove za lečenje svih građana.

- Moja majka je medicinska sestra, i uvek kada dođem u neku zdravstvenu ustanovu i vidim ljude koji rade, lekare, sestre i drugo osoblje, znam da ne postoji novac kojim ta njihova ljubav i posvećenost može da se plati. Predsednik Vučić i Vlada učinili su veliki napor da u prošlom periodu plate u zdravstu budu znatno veće. Predsednik je mnogo puta istakao koliko ceni njihovu posvećenost ovom divnom poslu - rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će se uvek odazivati pozivima da pomogne svakome kome je pomoć potrebna.

Direktorka Zavoda "Dr Cvetko Brajović" Ljijana Avramović rekla je da je novac uplaćen proizvođaču, koji bi već u februaru trebalo da dostavi Beringer aparate, digitalne logopedske setove, pa ćemo ih imati ukupno šest.

- Digitalni logopedski set ubrzava terapijski proces, odnosno lečenje raznih govornih poremećaja i to će podići kvalitet rada na drastično veći nivo. Naši logopedi će dobiti uređaje koji su im potrebni i ubrzaćemo terapije - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA