Nesvakidašnja akcija niških urgentnih službi: Udružili se da spasu macu zaglavljenu na drvetu

Bespomoćnu životinju prva je uočila medicinska sestra Milena Janković ali nije mogla da mu sama pomogne

  • 2
Niš, vatrogasci, slike spasavanje mačke Foto: Telegraf/D.K.

Niške urgentne službe danas su na primeru pokazale da, mada prevashodno spasavaju živote ljudi, ne libe se da upotrebe svoje znanje i iskustvo da bi pomogli i životinjama.

Zahvaljujući njima drama jednog macana koji je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, jutros završio na vrhu bora u dvorištu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, završila se srećno.

Bespomoćnu životinju prva je uočila medicinska sestra Milena Janković ali nije mogla da mu sama pomogne.

"Jutros oko 6.20 sati došla sam na posao i čula mjaukanje mačke na drvetu. Nisam je videla jer je životinja bila vrlo visoko, ali sam otprilike na osnovu zvuka znala gde se nalazi. Međutim, imali smo puno posla u Hitnoj pomoći tako da sam ga zaboravila izvesno vreme. U jednom trenutku sam ga se setila i otišla da pogledam, stvarno mi je bilo žao kad sam ga čula da i dalje mauče", priča Milena.

Kako nisu imali merdevine, a drvo je bilo veoma nezgodno za penjanje, niški medicinari su odlučili da potraže pomoć stručnjaka.

"Pozvala sam ljude iz ZOO planeta ali su nam oni odgovorili da su zaduženi za divlje životinje. Ni iz komunalnog preduzeća Medijana nismo dobili pomoć, pa smo odlučili da alarmiramo vatrogasce sa kojima redovno sarađujemo u urgentnim situacijama. Odazvali su se, njihova ekipa je došla i vrlo brzo macan je bio na zemlji. Nahranili smo ga, napojili pa je otišao svojim putem", zaključila je ova Nišlijka.

Njen kolega, doktor Dragiša Aleksić ovekovečio je na fotografijama koje nam je ljubazno ustupio, celokupnu spasilačku akciju.

Video: Najdeblji i najslađi mačor na svetu: Živi na leđima, jer kad jednom legne, teško se vraća u normalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Csc

    18. decembar 2022 | 09:12

    A kad kažes da je hitno i da osoba ima 70 god nikad da dođu, sad spašavaju mačku...

  • Danijela

    18. decembar 2022 | 08:26

    Divni i plemeniti ljudi, bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA