Vodostaj Lima i dalje raste, do jutra se očekuje smirivanje: Ugrožene 2 kuće, rekom pristiže i plutajući otpad

Drugi put za mesec dana Lim kod Prijepolja prešao granicu vanredne odbrane od poplava

  • 0
Prijepolje, Lim, Poplava Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

Drugi put za mesec dana Lim je kod Prijepolja prešao granicu vanredne odbrane od poplava. Iako vodostaj i dalje raste, pet centimetara na sat, do jutra se očekuje smirivanje, ako ne bude novih padavina. Na terenu su i ekipe "Srbijavoda" i Sektora za vanredne situacije.

Lim je ponovo izašao iz korita i poplavio najniža mesta kao i ranije, ulicu i igralište u Brodarevu, put u Ivanju i njive i pomoćne objekte u Zalugu. Obilne padavine i kod nas i u Crnoj Gori, odakle dolazi reka duga 220 kilometara – bile su najavljene i nisu iznenadile Prijepoljce, piše RTS.

"Ono što radimo juče i danas i što ćemo raditi i u narednom periodu, jesu obilazak stanovništva i praćenje svih kritičnih tačaka, i upozoravanje građana tamo gde je potrebno, dali smo im predloge, sugestije i savete šta treba da rade. Za sada nemamo ugroženog stanovništva, osim dve kuće u Brodarevu - ističe Željko Čavić iz Sektora za vanredne situacije.

"S obzirom na to da su prestale padavine u Crnoj Gori još jutros i u Bijelom Polju i Bearanama ne raste, znači sve ono što je palo u Lim noćas je već uliveno. Jedino nam smeta što konstantno pristiže plutajući otpad od strane Bijelog Polja - kaže Vladimir Babić, predsednik Opštine Prijepolje.

Mutnim Limom stalno pristižu i nove količine otpada sa usputnih deponija, koje će opet najvećim delom završiti na lančanicama Potpećkog jezera, pa je neminovna međudržavna ekološka saradnja tri zemlje Polimlja, navodi javni servis.

Video: Voda preti da uđe u kuće, vodostaj raste: Ponovo se izlio Lim kod Prijepolja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA