Teški uslovi za vožnju na putevima u Srbiji: Opasnost od proklizavanja vozila, uveče će biti pojačan saobraćaj

Savetuje dodatno smanjenje brzine na prevojima, mostovima, nadvožnjacima i kod tunela.

  • 0
Naplatna rampa, auto put

Foto: Tanjug

U Srbiji jutros nema padavina, ali će teži uslovi za vožnju biti u prvom delu dana zbog mraza, niskih temperatura, magle i mestimično vlažnih kolovoza, pa je i pored preventivnih intervencija putara opasnost od poledice, izletanja i proklizavanja vozila velika, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMS savetuje dodatno smanjenje brzine na prevojima, mostovima, nadvožnjacima i kod tunela.

U večernjim satima očekuje se pojačan saobraćaj na prilazima gradova, ali i na pojedinim naplatnim rampama, na kojima se prema poslednjim informacijma JP „Putevi Srbije“ prolazi bez zadržavanja.

Na nekoliko putnih pravaca u Srbiji jutros ima magle, saopštili su JP Putevi Srbije. Magle ima državnoj granici sa Mađarskom, u Vladičinom Hanu na granici sa Bugarskom, na putu Ranutovac - Gložje (Golema reka).

- Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA