Kreativne radionice na Alfa BK Univerzitetu u novogodišnjem kontekstu

Događaji Science in Media i Novogodišnja čajanka

  • 0
Foto: Promo/ Marko Arsić, Alfa BK Univerzitet

Puno uzbudljivih stvari upakovano je u kalendar događaja za decembar na Alfa BK Univerzitetu. Prezentacija projektne nastave na engleskom jeziku studenata Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju i Fakulteta za menadžment u sportu, kao i tradicionalna Novogodišnja čajanka studenata Fakulteta za strane jezike, dva su događaja kojima se podjednako raduju i studenti i profesori Alfa BK Univerziteta.

Ukoliko posetite Alfa BK Univerzitet u decembru, već na samom ulasku u zgradu primetićete praznična svetla i svetlucave božićne jelke koje najavljuju dolazak novogodišnjih i božićnih praznika. Posebni praznični događaji, koji se odvijaju tokom čitavog meseca, osmišljeni su s ciljem da studentima pruže predah od brojnih predispitnih obaveza i usmere ih jedne na druge kroz zajedničke projekte i interakciju koja podstiče učenje.

Ove vannastavne aktivnosti pružaju priliku studentima da nauče nešto novo o sebi i da razviju i koriste svoje veštine i znanja u različitim kontekstima. One predstavljaju vreme prilagođeno timskim i kreativnim aktivnostima i dobar su način za uspostavljanje zdrave ravnoteže između studiranja i društvenog života. Takođe su i šansa da praktične primere studenti uvrste u svoje prijave za posao nakon diplomiranja, te da se kroz svoje talente i veštine predstave kao "pravi" izbor u poslovnom svetu.

Logo  Alfa BK Univerziteta Foto: Promo/ Arhiva Alfa Univerziteta

Na Alfa BK Univerzitetu nas do kraja decembra očekuju dva posebno važna događaja. Najpre će u sredu, 21. decembra 2022. godine, u učionici C2 u 16 časova, studenti Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju i Fakulteta za menadžment u sportu održati "tech" radionicu na engleskom jeziku pod nazivom Science in Media. Kako su danas vesti o nauci i tehnologiji jedne od glavnih tema na televiziji, u novinama, ali i društvenim mrežama, realnost nauke postaje ono što iz medija dobijamo. Za mnoge ljude, mediji su jedini kontakt sa onim što se dešava u naučnim i tehničkim oblastima koje se ubrzano menjaju. Stoga će na ovoj radionici studenti Nikola Rakić, Mihajlo Milojković, Jovan Subotić, Nikola Vranjković, Nikola Milanović, Vukašin Peković, Miloš Zeljković i Nevena Matić dati svoje viđenje odnosa između nauke i medija i pokušati da rasvetle probleme koje se tiču prikaza nauke u popularnim medijima, uključujući televiziju, filmove i društvene mreže, nastojeći da premoste jaz između naučne zajednice i šire javnosti.

Novogodišnja čajanka je događaj koji tradicionalno okuplja studente i profesore svake poslednje nedelje u decembru. Ove godine će 26. decembra, u učionici A3 u 17:30, u okviru ovog događaja biti održana kreativna radionica na kojoj će profesori Fakulteta za strane jezike predstaviti kulturološke aspekte proslave Nove godine u Srbiji, Engleskoj, Španiji i Italiji. Pored prezentacija, studentima će biti predstavljeni i video sadržaj koji će upotpuniti prazničnu atmosferu, nakon čega će uslediti razmena poklona u sklopu aktivnosti tajnog Deda Mraza. Tajni Deda Mraz predstavlja tradiciju razmene poklona koja se održava u toku decembra meseca. Tajnim izvlačenjem dodeljuje se ime kolege kojem se uručuje poklon. Prethodnih godina je ovo bio lep povod za okupljanje i druženje, pravljenje ukrasa i gledanje prazničnih filmova, uz ispijanje prazničnih napitaka i degustaciju ukusne hrane. Stoga vas toplo pozivamo da nam se pridružite na predstojećim događajima i da svojim prisustvom upotpunite prazničnu čaroliju na Alfa BK Univerzitetu.

Više informacija na www.alfa.edu.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA