≫ 

Ispunjen san desetočlanoj porodici sa KiM: Maksimovići živeli u kući staroj 100 godina, dobijaju novi dom

Desetočlana porodica Maksimović živela je u trošnoj kući staroj 100 godina

  • 0
Porodica Maksimović Foto: Kancelarija za KiM

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živele u trošnoj kući staroj preko 100 godina. Radovi će početi početkom naredne godine i oni će se brzo useliti u novi dom.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković kaže da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

- Mi iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima - ističe Stojković i dodaje da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Kosovskom Pomoravlju.

Ona dodaje da je samo tokom ove godine izdvijeno ukupno 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu.

- Mi ćemo nastaviti i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Kosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima - zaključuje Stojković.

Video: Zapamtite ime ovog domaćina: Obeležio krsnu slavu nasred barikada na KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA