Porodici iz Smedereva dom u sekundi postao pepeo: "Video sam vatru sa plafona i oterao ženu i dete"

Sprat kuće je uništen od požara a prizemlje od vode, i nameštaj im je natopljen

  • 0
Ivan Bacić Foto: Telegraf.rs

Ivanu Backiću iz Smedereva, koji je sa svojom porodicom gradio topli dom, sve je nestalo za par minuta 18. decembra. Požar im je progutao celu kuću, sve uspomene i stvari tri sina. 

- Sedeli smo u kući. Bilo je uveče oko 21:38 kada mi je pala sklopka. Izašao sam napolje i video da svi imaju struju osim nas. Podigao sam sklopku i vratio se na sprat kuće - priča Ivan za Telegraf.rs.

Nije ni slutio da će njegov dom, za samo nekoliko minuta postati pepeo i garež.

- Ušao sam na sprat i video sa plafona vatru, samo sam rekao ženi i najmlađem sinu (10) da brzo izađu. Tada je počeo da propada plafon. Sve je padalo na laminat - priseća se on.

Vatrogasne ekipe stigle su, kaže, za pet minuta.

- Moram da pohvalim vatrogasne ekipe. Puna tri sata su gasili požar. Sve je izgorelo, vidite i na slikama, ništa nam nije ostalo - kaže Ivan.

On i njegova porodica sad su smešteni kod kumova, ali im je naša pomoć preko potrebna:

- Mi smo ostali bez ičega. Kod kumova smo, koji su nam izašli u susret. Deci je sve izgorelo, od najmlađeg sina se pokrenula škola, žele da nam pomognu. Aplicirali su da dobije knjige, odeću i obuću. Do sada smo sakupili 500 evra. Sprat nam je uništen od  požara a prizemlje od vode. I nameštaj je natopljen vodom.

Kako Ivan kaže, najbitnije mu je da popravi krov, kako bi se od time zaštitilo ono što je ostalo. Takođe, želi da ponovo priključi struju, ali je to neizvodiljivo budući da je sve mokro. Pomoć mu je hitno potrebna.

Ukoliko ste u prilici da pomognete, Ivana možete kontaktirati na broj telefona: 066/6653181

Novac za pomoć može se uplatiti na broj računa: Direktna banka, Ivan Backić 150-8001000717784-48

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA