Svima treba sve više mobilnog interneta: Šta kažu merenja, kod koga je najbolji?

Najnoviji zvanični podaci pokazali su da korisnici u Srbiji troše sve više megabajta preko svojih pametnih telefona

  • 0
Foto: Promo/ A1 Srbija

Količina prenetih podataka preko mobilnih mreža od jula do septembra iznosi 215,2 miliona GB, što znači da je korisnik dnevno u proseku trošio oko 327 MB, odnosno oko 9,68 GB mesečno, govore zvanični podaci RATEL-a.

Stalna komunikacija i upotreba društvenih mreža nešto je bez čega se u današnje vreme ne može zamisliti dan i zbog toga je potrebno da korisnici imaju mobilni internet koji ispunjava nekoliko uslova: veliku količinu interneta, brzinu mreže i njenu dostupnost i naravno - povoljnu ponudu.

Ukoliko odmeravate novogodišnje ponude operatora u potrazi za najboljim paketom, to su svakako stvari na koje treba da obratite pažnju.

U Srbiji je nadležna institucija RATEL nedavno objavila rezultate merenja koja su trajala nekoliko meseci. Prema rezultatima izveštaja, A1 Srbija je operator koji je ostvario najveći pomak u unapređenju kvaliteta mreže sa osvojenih 86,98 poena (od mogućih 100) što je 4 poena više u odnosu na prethodnu godinu i postigao najbolje rezultate na testovima prenosa podataka za preuzimanje malog fajla. Dodatno, mreža ovog operatora je već drugu godinu zaredom proglašena najbržom mobilnom mrežom u Srbiji od strane kompanije Ookla®, koja je tvorac čuvene aplikacije Speedtest®.

U skladu s tim, A1 Srbija je operator koji može da podrži neprekidni rast količine podataka koji se prenose internetom, pa je zato posebna novogodišnja ponuda idealna prilika za sve korisnike da pronađu rešenje za sve veću potrebu za internetom i da se čak ponove uređajem ako žele. NEO23 postpaid paket A1 Srbija sadrži NEO20 tarifu + 3 GB za surf + neograničen internet za omiljene aplikacije, tako da mogu neograničeno da se koriste omiljene aplikacije kao što su Instagram, TikTok, Facebook, Messenger, WhatsApp i Viber, tokom svih 24 meseca ugovorne obaveze.

Osim toga, kvalitet A1 mreže mreže ne čine samo brzina pristupa internetu, pouzdanost i pokrivenost, već i pažljivo korišćenje prirodnih resursa i uticaj na životnu sredinu. Ova kompanija koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora i postavila je do sada skoro 4.000 solarnih panela pri baznim stanicama širom Srbije čime se smanjuje emisija ugljen-dioksida i povećava energetska efikasnost.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA