Deca bez roditelja uživala u noći kao iz mašte: IDEA, Roda i Mercator karavan obradovao više od 5.000 mališana

U Dečijem Selu "Dr Milorad Pavlović", u Sremskoj Kamenici, je za gotovo 100 mališanima ove institucije priređena praznična čarolija, poseta Deda Mraza, božićna predstava, podela paketića i vatromet koji je celu atmosferu pretvorio u najlepšu prazničnu noć

  • 3
IDEA, Roda i Mercator novogodišnji karavan 2022 Foto: Promo/ Mercator S

Čuje se velika graja, vidi se mnoštvo lampiona, a onda protrča nasmejano dete za Deda Mrazom. Štandovi sa slatkišima, patuljci, prskalice...na momenat činilo se kao da smo zalutali u Laponiju. Novogodišnji vašar koji je organizovan u Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović", u Sremskoj Kamenici, razgalio je mnoga srca, a veliki broj mališana otišao je u svoje krevete sa osmehom na licu i verom da se želje i snovi ostvaruju.

U Dečijem Selu "Dr Milorad Pavlović", u Sremskoj Kamenici, su za gotovo 100 mališanima ove institucije IDEA, Roda i Mercator, priredili prazničnu čaroliju, posetu Deda Mraza, božićnu predstavu, podelu paketića i vatromet koji je celu atmosferu pretvorio u najlepšu prazničnu noć.

IDEA, Roda i Mercator novogodišnji karavan 2022 Foto: Promo/ Mercator S

Nova Godina, oduvek se vezivala za najmlađe. Njihova radost i osmeh u stvari istinski pokretač cele čarolije u ovim danima. Kako neka deca, nažalost, novogodišnje dane provode u bolnicama i domovima, naš je zadatak da prazničnu atmosferu dovedemo na njihovu adresu.

IDEA, Roda i Mercator novogodišnji karavan je i ove godine obišao 23 grada širom Srbije, posetio više od 50 dečijih bolnica, domova za nezbrinutu deci i drugih dečijih institucija, i sa više od 5.000 mališana obradovao novogodišnjim paketićima.

Kako su deca naša najranjivija grupa, mnogi od njih teško podnose razdvojenost od svojih drugara i domova u ovim danima. Paketići, ali i posete koje su organizovale ove kompanije pokazali su im da čarolija novogodišnjih praznika ne može da ih zaobiđe gde god bili.

Pored dece zadovoljstvo povodom čitave oragnizacije nisu krili ni zaposleni u Dečjem selu.

- Ovaj novogodišnji vašar je nešto najlepše što smo imali do sada kod nas. Deca su zaista presrećna i stvarno verujem da je ovo jedan od onih događaja koji će dugo pamtiti. Posebno nam je drago što je to organizovano kod nas u dvorištu, jer to svima nama u sistemu za rad sa socijalno ugroženom decom daje dodatnu motivaciju da zajedno pomeramo granice i da od naše institucije stvorimo još lepše i bolje mesto za sve mališane i stariju decu koji se kod nas nalaze - rekao je Radenko Kondić, rukovodilac Službe za smeštaj i zbrinjavanje dece i mladih u SOS Dečijem Selu, u Sremskoj Kamenici, koje je jedno od 50institucija koje je IDEA, Roda i Mercator novogodišnji karavan posetio i ove godine.

Kadrovi koji su se mogli videti da vašaru su neprocenjivi. Noć kao iz bajke ovoj deci je podigla temelje za nove snove i nade.

Deca su se ganjala, grickala slatkiše, plesala. Moglo bi se reći da su na trenutak zaboravili sve loše kroz šta su prolazili. Može se zaključiti da je željno isčekivanje prazničnih dana opravdalo njihova očekivanja, i da se isplatilo biti dobar cele godine jer Deda Mraz ne zaboravlja ni jedno dete.

Da na postoji prepreka ka njihovoj sreći, osmu godinu za redom IDEA, Roda i Mercator novogodišnji karavan, je pokazao i tokom pandemija korona virusa,

- Mi nismo samo kompanija koja uspešno posluje, nego smo i brend koji želi da stvara bolje društvo za sve nas. Velikom broju kupaca u Srbiji pomažemo da naprave najlepše novogodišnje paketiće, ali pored toga naša kompanija i svi naši zaposleni osećaju želju da podele ljubav i da brinu o deci koja nažalost nemaju roditelje ili ne mogu da budu sa njima. Zato se svake godine trudimo da donesemo osmeh i sreću u sve domove za nezbrinutu decu i to će uvek biti naša misija, zato naš Karavan ovako dugo traje - rekla je Nataša Pavlović, direktorka marketinga u kompaniji Mercator-S, i dodala da je posebno srećna jer su se ove godine u praznični karavan, odnosno u pakovanje paketića, uključila i deca zaposlenih iz kompanije.

Empatija dece prema vršnjacima i njihovo učešće u iznanđenjima koja su im priređena ove godine, čini se da je celom događaju dalo novu dimenziju i vrednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    27. decembar 2022 | 16:46

    Prelepooo.

  • Zlostavljana

    27. decembar 2022 | 23:49

    Nekad je bolje nemati roditelje,kada mozes da dises slobodno bez straha..kada se ne bojis ,kada te u snu ne prati taj uzasan krik kada dozove tvoje ime jer znas da te ceka uvek bol i patnja,a ne smes da se ne odazoves...

  • Milica

    27. decembar 2022 | 23:00

    Koliko me ovakav dogadjaj rastuzi i nasmeje kad vidim koliko u srecni ♡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA