Treća javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a održana u Beogradu

Dok traju javne rasprave, otvorena je i anonimna anketa

  • 0
Programski savet Foto: Printscreen

U zgradi RTS-a održana je treća javna rasprava o programskim sadržajima te kuće. Građani, pojedinci i udruženja, javne ustanove i nevladine organizacije predloge, sugestije i primedbe uputili su Programskom savetu.

Pred istek 2022. RTS je najgledaniji program. Bolji, jasniji, glasniji – to su ciljevi za narednu. Do njih, pre svega, preko debatnih emisija.

"To je jedan širi društveni problem, debata svakako, voleo bih da postoje te arene, ali nama treba dijalog što pre. Mislim da društveni dijalog – to je najveća odgovornost Javnog medijskog servisa da stvori uslove za dijalog", kaže Đorđe Miketić, poslanička grupa "Zajedno".

U vanrednim uslovima RTS je gluvim i nagluvim osoboma, priznaju, prilagodio program. Kao primer navode pandemiju. To, kažu, ne treba da bude izuzetak, već praksa. I ne misle samo na Informativni program.

"Programi nisu titlovani, niti prevedeni na znakovni jezik. Pomenuli ste film 'Tomu', koji nije bio titlovan, tako da ni to nismo mogli da gledamo, ni 'Bolji život', serija o kojoj svi pričate, koja vam je zapravo dojadila, ako tako smem da kažem, gledali ste je milion puta, mi je nijednom nismo pogledali", navodi Radovan Kedža iz Saveza gluvih i nagluvih Srbije.

Dok traju javne rasprave, otvorena je i anonimna anketa na sajtu RTS-a.

Predsednik Programskog saveta Žarko Rakić nada se da će ovakvi razgovori doprineti da programski sadržaj budu još bolji.

"Interesantno je da su slušaoci radija i gledaoci televizije pokazali veoma dobro poznavanje programskih sadržaja, da su bili veoma konkretni u svojim primedbama. Nadam se da će ovakvi razgovori doprineti da programski sadržaji budu još bolji", poručuje Rakić.

Prethodno se o programskom sadržaju raspravljalo u Vranju i Kragujevcu. Posle Beograda, Programski savet će o zaključcima obavestiti rukovodstvo, nadležne institucije, a potom i objaviti izveštaj.

Video: Premijera filma Čudotvorac tumanski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA