≫ 

7 godina meštani sela kod Milanovca čekaju da im se nameste četiri bandere: Opet su dobili novo obećanje

Iz Elektrodistribucije Čačak kažu da se nadaju da će problem biti uskoro rešen

  • 22
Bandera, Vrnčani Foto: Telegraf.rs

U selu Vrnčani u opštini Gornji Milanovac fotografisali smo drvene bandere - delom trule, delom sasušene. Uz svaku od njih stoji po jedan betonski stub, na koje bi kablovi trebalo da budu prebačeni.

Kako su nam kazali vlasnici zemlje na kojoj se sporne bandere nalaze, pitanje je pokrenuto pre sedam godina. Pomak je napravljen tek pre dve, kada su postavljeni betonski stubovi. Međutim, žice od kojih zavisi napajanje pet domaćinstava u selu, i dalje stoje na drvenim banderama.

Rekli su nam je i da su bandere iz sedamdesetih godina, te da strahuju od svake zime, kiše i težine snega, koji bi mogli da ih polome, a meštane ostave bez struje. Još gori scenario je, dodaju, da neko bude povređen iznenadnim pucanjem drvenog stuba.

Od četiri bandere u nizu jedna je je čak povezana metalom za betonski stub. Međutim, nije jedina nakrivljena bandera u nizu.

Sa pitanjima o tome kada će problem biti rešen obratili smo se na adresu Elektrodistribucije Čačak. U odgovorima izražavaju nadu da će problem biti rešen do aprila 2023.

"Navedena mreža je sa TS 'Odmorište' izvod za Lokvu, u dužini od oko 300 metara. Ostali deo mreže u dužini od oko 2km je urađen na betonskim stubovima. Materijal je više puta tražen za sanaciju ovog dela mreže, očekujemo isproruku istog, planiramo da se sporna deonica završi do aprila sledeće godine", stoji u odgovoru Elektrodistribucije, koji je potpisao direktor Ogranka ED Čačak Stojan Vasović.

Video: Misterija u Prokuplju: Već mesec dana im izbija plamen iz cevi za vodu i struju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    28. decembar 2022 | 07:57

    Drvene bandere preko kojih idu zice a betonske postavljene da drze te drvene...to je tako u zemlji gde je vlasnik pecenjare direktor EPS-a

  • Nebojša

    28. decembar 2022 | 08:02

    Tako je u mnogim okolnim selima. Betonske bandere su tu, ali leže u kanalima, pored puta, godinama. Da li je to taj materijal koji nedostaje? Ili je u pitanju nešto drugo, nečiji nemar, selektivna sanacija po zaslugama ili nešto treće? U 21. veku žice vise, može neko da strada, malo jače dune vetar struja se isključuje....

  • Ena

    28. decembar 2022 | 08:08

    Ipak smo mi lideri u regionu i onda se pitate zasto ljudi brze iz sela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA