≫ 

"Štipa nas za oči, a prečišćivač vazduha nam poludi kad otvorimo prozor": Užice i Čačak najzagađeniji

Ništa bolja situacija nije ni u Čačku koji je takođe danima na listi najzagđenijih, a pre nekoliko dana sa indeksom kvaliteta vazduha 309 bio najzagađeniji grad na svetu

  • 3
Zagađenje Foto: RINA

Danima unazad gradovi Zapadne Srbije nalaze se na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom na svetu. Sinoć je u Užicu indeks kvaliteta vazduha bio 256 koji je okarakterisan kao veoma nezdrav.

- Iako napolju nije hladno, šal nam je sve vreme na nosu i ustima. Oseća se kako vazdh štipa za oči. U stanu imamo onaj prečišćivač vazduha, kad otvorimo balkonska vrata da malo "prozračimo" prostoriju on naprosto "poludi" i menja boje kao semafor zbog toga više i ne otvaramo prozore, a trudimo se da smo što manje na otvorenom - kaže za RINU Užičanka Svetlana Gavrilivić koja živi u centru grada.

Ništa bolja situacija nije ni u Čačku koji je takođe danima na listi najzagđenijih, a pre nekoliko dana sa indeksom kvaliteta vazduha 309 bio najzagađeniji grad na svetu. Koncentracija pm čestica u Čačku je 51.8 puta veća od propisane preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mnnn

    26. decembar 2022 | 17:55

    Od cega je tolika zagadjenost vazduha ? Nigde ne nalazim taj podatak.

  • Ajde bre sta gnjavite

    26. decembar 2022 | 19:55

    Ja preziveo cernobilj sto kilometara radio od njega I evo me ziv sam jos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA