U domovima zdravlja dostupna "Modernina" vakcina protiv kovida: Ovo su grupe kojima je preporučena

Vakcinalni punkt u Domu zdravlja Savski venac radi od osam do 15.30 časova svakog dana

  • 5

Od jutros u svim domovima zdravlja naši građani mogu da se vakcinišu Moderninom bivalentnom vakcinom, koja je namenjena kao buster doza svim osobama starijim od 12 godina, rekla je za Tanjug dr Snežana Kalabić iz Doma zdravlja Savski venac.

- Buster znači da je primljena prva i druga doza vakcine, ali mogu da je prime i kao drugu i kao treću buster dozu, bez obzira na to koja je vakcina prethodno primljena. Moguće je primiti i petu dozu vakcine kada je u pitanju ova bivalenta vakcina - rekla je Kalabić.

Ona je objasnila da su brojevi zaraženih poslednjih meseci smanjeni, ali je preporuka da se vakcinišu osobe starije od 50 godina, oni sa hroničnom bolestima, osobe koje su smeštene ili zaposlene u domovima za stara lica i osobe zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

- Preporuka je da se vakcina primi i ukoliko je prošlo najmanje tri meseca od prethodne vakcinacije ili ako je osoba preležala virus i od toga je prošlo najmanje tri meseca - dodala je Kalabić.

Vakcinalni punkt u Domu zdravlja Savski venac radi od osam do 15.30 časova svakog dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA