≫ 

Ovo su papiri kojima je patrijarhu Porfiriju, danas na Merdaru, odbijen ulazak na KiM

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

  • 10
Patrijarh Porfirije Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages, Privatna arhiva

Nakon što je kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare danas oko 14.30 odbila da pusti automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Telegraf.rs je došao i do papira kojima je to "pokriveno".  

Patrijarh se danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak, javlja Kosovo-online. com a potvrđeno je za Telegraf.rs.

Patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

papiri Foto: Privatna arhiva

O tome koliko je skandalozna ova odluka vlasti u Prištini govori i informacija da je kosovska vlada u mejlu kojim je juče obavestila poglavara SPC da mu nije odobren ulazak na Kosovo i Metohiju zahtevala od njega da se ogradi od Srba na barikadama, kao uslov za boravak na Kosovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Internet ratnik

    26. decembar 2022 | 16:30

    NEMA PREDAJE

  • Misa

    26. decembar 2022 | 16:18

    Kakvi papiri,kakvi bakraci?Nezavisna drzava Kosovo,ne dozvoljava ulaz patrijarhu.Tu je pocetak i kraj.Sto predsednik ne pokusa da udje na Kosovo?Pa oni su priznata drzava od ovih jajara belosvetskih,i mogu kako hoce. Ovaj od gore,gleda sve.Ameri su dobili svoje,sad su na redu ovi blizi,videce se sve!

  • kizo

    26. decembar 2022 | 16:14

    I Bas on sada mora da ide tamo kad su ove barikade , cista provokacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA