Porodici devojčice koju je oteo Malčanski berberin uručeni ključevi novog doma: Najsrećniji smo na planeti

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin uhapšen je 5. januara 2020. godine

  • 0
Porodica Karimanović Foto: Printscreen/TV Prva

Porodici devojčice koju je pre tri godine oteo Malčanski berberin simbolično su u ponedeljak uručeni ključevi, novog dograđenog stambenog prostora u Suvom Dolu, pišu Niške vesti

Ona je konačno dobila svoju sobu i kupatilo, nakon što je pre tri godine bila oteta i preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u neuslovnoj kući sa roditeljima i dedom.

- Hvala što ste bili uz nas ove tri godine, psiholozima koji su radili sa njom, školi, drugarima, gradu i gradonačelnici koja nam je omogućila novi dom i novu sobu našoj ćerki, koja joj je bila neophodna za učenje. Ovo je novi početak. Bilo je previše tesno, ona je već odrasla, hoće da pozove drugarice. Nadam se da ćemo uspeti bar pola onoga što smo zamislili, da ona završi školu, a onda i fakultet - rekla je njena majka Aleksandra.

Devojčica je upisala srednju Ekonomsku školu. Želja joj je da upiše fakultet za kriminalistiku. Otac Robert je rekao da je danas najsrećniji čovek na planeti zato što je njegova ćerka dobila sobu koju nije imala.

- Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u projektu. Sve što smo se dogovorili je ispunjeno u roku. Danas sam najsrećniji čovek na planeti, jer je moja ćerka dobila svoju sobu, koju nije imala, tako da može jače da uđe u život, i gura dalje - izjavio je on.

Deka Miodrag Sulejmanović je takođe zahvalio svim donatorima, kao i ljudima koji su učestvovali u potrazi za njegovom unukom pre tri godine.

- Osmesi i zadovoljstvo porodice su najbolji pokazatelj da smo zajedno uspeli ono što je bilo dogovoreno i da ispunimo. Devojčica konačno ima svoju sobu i može bezbrižno da nastavi detinjstvo. Događaje, koji su se dogodili pre tri godine, ne možemo da vratimo i sve to kroz šta je ona prošla, ali ovo je mali doprinos da njeno odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti pre svega po dobrom i u ovoj kući - poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je izrazila posebnu zahvalnost svima koji su izašli u susret, posebno privatnim kompanijama, komšijama porodice i svim ljudima koji su podržali ovu akciju, jer nije bilo lako.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović je uhapšen 5. januara 2020. godine na groblju u Malči, na kojem je i sahranjen ove godine u julu. Njemu je pozlilo u Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu, a potom je preminuo u bolnici. On je već bio osuđivan za silovanja i postao je ozloglašen zbog toga što je svojim žrtvama sekao kosu.

Video: Dani koji su potresli Srbiju: Kuda je sve bežao Malčanski berberin sa svojom žrtvom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA