Nova online platforma JanssenWithMe: Pouzdan izvor informacija za pacijente i njihove porodice

Kako bi doprinela boljoj informisanosti pacijenata, farmaceutska kompanija Janssen pokrenula je platformu JanssenWithMe

  • 0
JanssenWithMe Foto: Promo

Izvor pouzdanih informacija biće dostupan pacijentima, njihovim porodicama, zdravstvenim radnicima na zvaničnoj internet stranici www.janssenwithme.rs.

Ovde se mogu naći medicinski tačne i pouzdane informacije o različitim bolestima: šizofrenija, veliki depresivni poremećaj, psorijaza, Kronova bolest, a uskoro će biti dostupne i o hroničnoj limfocitnoj leukemiji (HLL), multiplom mijelomu i raku prostate. Na platformi su dostupne informacije o simptomima bolesti, dijagnozi i terapijskim mogućnostima.

Pristupačan sadržaj na platformi JanssenWithMe može pomoći pacijentima da bolje razumeju informacije koje su im dali lekari i medicinsko osoblje. Takođe, tu se mogu naći i priče drugih pacijenata koji prolaze kroz slična iskustva.

-U zdravstvu je moć informacija od velikog značaja. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji i različitim studijama, informisani pacijenti bolje donose odluku o načinu na koji će da se leče i kao rezultat toga mogu imati bolje ishode lečenja. JanssenWithMe je digitalna platforma koja je fokusirana na pacijente i kreirana u želji da ih osnaži i omogući pristup informacijama koje su im potrebne. Na taj način pacijenti se mogu osećati sigurnije tokom procesa lečenja - rekla je Maja Galić Milenković, iz farmaceutske kompanije Janssen.

JanssenWithMe želi da pacijentima pruži bezbedan informacioni prostor, gde mogu da pronađu izvore znanja za razumevanje svoje bolesti, potrebne nege i lečenja, kao i izvore podrške. "Apelujemo na pacijente i njihove bližnje da se edukuju kroz pouzdane izvore informacija" dodala je Maja Galić Milenković.

U želji da se unapredi informisanost i znanje pacijenata o različitim bolestima, Janssen sarađuje i sa udruženjima pacijenata i medicinskim stručnjacima širom regiona Centralne i Istočne Evrope. Platforma će biti pokrenuta u 10 zemalja regiona: Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Litvaniji, Letoniji i Estoniji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA