≫ 

Prezivam se Đačić i to je moja karma: Ovo je najvoljenija nastavnica u Vrčinu i zbog nje se danas orila škola

Najlepše je možda atmosfera, kao i da svako dete ima osećaj da je na pravom mestu i da je prihvaćeno

  • 6

Muzičko obrazovanje u svim školama je obavezan predmet, ali nije svuda i najomiljeniji. U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu stanje je drugačije. Mališani ove škole, zavoleli su muziku uz nastavnicu Milu Đačić koja im je približila sve lepote muzike kroz razne radionice, a potom je dobila nagradu, kao najvoljenija među đacima. 

Ekipa portala Telegraf.rs posetila je ovu školu, a na vratima nas je sačekala najomiljenija nastavnica Mila. 

- Ja sam Mila Đačić etnomuzikolog u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu. Deca su zavolela muziku, ja radim u školi preko deset godina, i meni je cilj da deci dočaram lepote muzike, i da mi objasnim da to nije predmet za popravljanje proseka, već predmet koji može da se voli - priča Mila za naš portal.

Mila koristi sve resurse koji su joj na raspolaganju, ne bi li uspela da sve mališane zainteresuje za muziku. 

- Verovatno svako do nas ima neke metode, a meni je cilj da bude više muzike u školama, kroz nastavu ili van nastavnih aktivnosti. Lepo je da svako dete iskaže svoj talenat.

Nakon završenog časa, kako kaže, najbitnije joj je da su svi zadovoljni.

- Najlepše je možda atmosfera, kao i da svako dete ima osećaj da je na pravom mestu i da je prihvaćeno.

Nagrade kao vetar u leđa

- Za više od deset godina rada, dobila sam dosta nagrada, a poslednja je "Dečije sunce" od strane dečijeg kulturnog centra Grada Beograda, i jako mi je draga jer sam je dobila zarad mog zalaganja za decu. Moram da kažem da je jako lepo kada neko primeti šta radite, pritom ja to nisam znala i nisam znala za nagradu, ali je to jedan veliki vetar u leđa, kaže Mila i dodaje:

- Želim svima da budu zdravi i da svoje talente razvijaju kroz svoje hobije, ne mora samo muzika, ali muzika je preko potrebna kao i vazduh. Ne vidite je ali bez nje ne možete - rekla nam je Mila.

U susret praznicima, mališani su uz Milinu pomoć i pomoć nastavnice Ane Sinđelić koja vodi odeljenje 4/3 organoizovali koncert gde će zapevati najlepše pesme. Atmosfera na generalnoj probi je bila divna, a onda nam je zapala za oko mala devojčica koja je nastavnicu uporno oslovljavala sa Mila, tada nam je ona otkrila tajnu.

- Zovu me Mila, šta više da vam kažem, mi smo svi ovde drugari. Prezivam se Đačić, sve vam je jasno, to je moja karma - zaključila je Mila kroz osmeh za naš portal.

Mališani i nastavnici, želimo vam srećne praznike i da nastavite ti putem muzike i sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    27. decembar 2022 | 22:14

    MILA, ŽIVA BILA I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. AMIN. IMAMO NAJLEPŠE PREZIME NA SVETU I OKOLINI.

  • Obozavateljka

    27. decembar 2022 | 22:55

    Konacno i nesto lepo da se objavi iz naseg Vrcina! Drago mi je da deca imaju ovakvu nastavnicu.Ostace im skolovanje u divnom secanju .

  • Sibirskiaris

    28. decembar 2022 | 05:29

    Srećna sam kad čitam o sreći drugih. U ovom crnilu svaka zraka svjetlosti je kao cijelo sunce... Ima nade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA