Slušao jecaje roditelja u bolnici, pa učinio veliko delo: Lukina novogodišnja želja sve ostavila bez teksta

Luka je danas zdrav dečak i učenik drugog razreda osnovne škole

  • 0
Luka Vesić Foto: Privatna arhiva

Detinjstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji deo života. Njegovo detinjstvo, pamtiće po oslikanim onkološkim hodnicima, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvek napustili ovaj svet. Svakog dana čuo je jecaje svojih roditelja, ljudi, doktora...

Svakog dana je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti. On je heroj Vrnjačke Banje. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga naučiti.

Sa tri godine dijagnostikovan mu je maligni karcinom u sinusnom kanalu. Njegovo ime je Luka Vesić. Učenik je drugog razreda OŠ "Popinski borci" iz Vrnjačke Banje.

Danas je on jedan zdrav dečak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Deda Mraza ostavila je sve bez teksta.

Poželeo je da pomogne svojim drugarima sa "Instituta za majku i dete" gde se i on dugo godina lečio. Iz bolnice je izašao kao pobednik, ali je tamo ostavio i deo sebe.

Zajedno sa njegovom učiteljicom Mirjanom Stojković došao je do realizacije njegove ideje da njegovi vršnjaci iz odeljenja i on oslikaju novogodišnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje i da od zarađenog novca kupe poklone njegovim drugarima sa Instituta.

Roditelji, ali kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, poseteljinu...

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka sa svojim drugarima iz škole, posetio mesto u kojem toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Ohrabrio ih je, nasmejao i poželeo samo jedno. Da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradiće. I uspeće, veruje Luka.

Mali, a veliki Luka. I kada pomislite da imate neku drugu želju za sledeću godinu, a da to nije zdravlje, setite se ovog junaka.

Video: Cela Mačva se ujedinila kako bi pomogla 28-godišnjem Draganu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA