≫ 

Lekari su dečaka nosili kao mače, pale su mu ruke i noge: Prvo oglašavanje uprave vrtića u Vladičinom Hanu

Prema rečima očevidaca u vrtiću se juče odvijala prava drama

  • 19
Vladičin Han vrtić dete bolnica Foto-montaža: Press Ministarstvo prosvete, Shutterstock

Još uvek nisu poznati svi detalji kako je došlo do tragedije u Vladičinom Hanu, kada je u utorak četvorogodišnji dečak progutao najverovatnije žir sa novogodišnje jelke, zatim preminulo u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu. 

Direktorka PU „Pčelica“ Ljiljana Ristić, u okviru koje funcioniše vrtić „Čarolija“, kaže da „ iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave“.

U vrtiću se juče odvijala prava drama, prema rečima očevidaca ovog događaja.

- Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra lekari i sestre. Istrčali su noseći dečaka, koji je već bio u nesvesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli - kaže jedan od očevidaca.

Podsetimo, dečak je kolima hitne pomoći prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je operisan, ali uprkos lavovskoj borbi lekara za njegov život, preminuo je.

Video: Čeka se obdukcija dečaka koji je preminuo od posledica gušenja kad je u vrtiću progutao žir s jelke

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    28. decembar 2022 | 10:27

    Ne dao Bog nikome

  • Mile

    28. decembar 2022 | 10:59

    Imamo hitnu koja ne zna da prenese pacijenta bezbedno, vaspitače koji ne znaju da su sitni predmeti nebezbedni za malu decu jer mogu da ih progutaju, roditelje koji nisu naučili dete da ne trpa svašta u usta. Sve gore od goreg. Prvi kupili diplome, ovi se razmnozili jer tako treba a ne žele da se bave detetom.

  • Mare

    28. decembar 2022 | 11:56

    Od moje kuce do vrtica ima 50 metara.Kad god prodjem kolima,3-4 vaspitace sede napolju,kafa i cigara.4 od 5 puta.Pa onda ni ne cudi sto dete proguta sisarku.Koliko su vaspitacice brizne i odgovorne dobro ne progutaju celu jelku sa sve lampicama i ukrasima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA