Kamiondžije koje su izgubile drugove, ne zaboravljaju njihovu decu: Ukrasili su kabine i postali Deda Mrazovi

Mi smo organizacija koja brine o deci nastradalih kolega, i onih koji su teško bolesni

  • 0
Humanitarna fondacija "Drug sa druma" deli paketiće deci Foto: Privatna arhiva

Humanitarna organizacija "Drug sa druma" iz Bečeja drugačija je od onih na koje smo navikli. Ona okuplja vozače, i to one velikog srca, i pomaže deci kolega kojima se tata nikada nije vratio s puta. 

Tako su već treću godinu zaredom organizovali podelu paketića deci nastradalih i teško bolesnih kolega. Dečici koja nisu dočekala da ponovo zagrle svog tatu, ali i mališanima koji svaki dan gledaju kako im roditelj pati, Deda Mrazovi sa druma, iz ukrašenih četvorotočkaša, menjaju svakodnevicu bar na kratko. 

Vladimir Blagojević je jedan od humanitaraca i za Telegraf.rs otkriva detalje ove prelepe ideje.

- Mi smo organizacija koja brine o deci nastradalih kolega, i onih koji su teško bolesni. Bili smo u mnogo gradova, počeli smo od Bečeja, a onda smo obišli pola Srbije sa našim kolegama "Vozači sa srcem". Bili smo u Vojvodini, Vršcu gde se nalazi škola za specijalna škola, jedan dečak tamo ima veliku želju da vozi kamion, pa smo ga provozali, izveli smo ih na Gradski trg i podelili im poklone - priča nam Vladimir.

Njihov "pogon" radi 24/7. Kako kaže, nemaju vremena za odmor.

- Svakodnevno smo negde, bili smo u svim gradovima. Naša akcija traje do 31.decembra kada počinjemo u podne u Beogradu. Uz pomoć Grada Beograda, dobili smo dozvolu da napravimo veliku kolonu. Idem sa još trojicom kolega i mislim da će nas biti jako mnogo, a pozivam i ostale kolege da nam se pridruže, kaže nam Vladimir i dodaje:

- Plan je da krenemo put Pančeva, Batajnice, Čačka. Sad smo u Šapcu gde smo isto vozili jednog mališana u kamionu, to mu je bila želja, pa već večeras idemo za Užice. Imaćemo kratak odmor do 04. januara a nakon toga krećemo ka Vranju, Surdulici i tom delu Srbije.

Paketići su za decu kolega, ali i za ostalu decu koju usput upoznaju, kao mali znak pažnje Deda Mrazova sa druma.

- Nekad se desi da ljudi pišu kako mi svojoj deci delimo pakete, ali nije to tačno, nismo baš toliko jaki da možemo da finansiramo toliko. Ono što je bitno je da svako dete koje sretnemo dobije neki slatkiš, ne možemo da dozvolimo da im ne poklonimo ništa, ali nemamo uslova za cele pakete - priča nam Blagojević.

Ukoliko u Vašem gradu sretnete okićen kamion, sada znate ko se "krije" unutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA