≫ 

Dečaku iz Valjeva eksplodirala petarda u ruci, ostao bez prstiju: Povređeno i dete u Mionici

Novogodišnja noć je protekla mirnije nego inače

  • 12
Gips povređena ruka prst prsti povreda zavoj  ruke šake šaka petarda Foto-montaža: Shutterstock

Dečaku iz Valjeva noćas su lekari morali da ampurtiraju prste, dok je jedan tinejdžer iz Mionice povređen, nakon što im je u ruci eksplodirala petarda, saopštio je MUP.

"Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći", rekao je šef smene u komandno-operativnom centru MUP Igor Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

"Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju", rekao je Vasić.

Video: Mup pokrenuo kampanju protiv petardi tokom slavlja

)Telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    1. januar 2023 | 13:42

    A pre neki dan kad sam iskomentarisala da sam protiv petardi i pirotehnickih sredstava da se daju deci,jedan gospodin mi je odgovorio da se vratim u pecinu.

  • 534

    1. januar 2023 | 13:23

    Pa zar nije mogao da kupi neku jaču? Ima onih koje čupaju ruku iz ramena. E to je doživljaj.

  • 534

    1. januar 2023 | 14:31

    Pošto je upotreba petardi zakonom zabranjena, zanima me koliko kazni za remećenje javnog reda i mira su u novogodišnjoj noći napisale nadležne službe? Svako ko nije napisao nijenu kaznu trebalo bi da iz svog džepa plati makar jednu. Kazne su od 50.000 do 100.000 dinara. Dok ne počnu sami da ih plaćaju neće početi ni da ih pišu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA