Prvog dana nove godine u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici rođene su 4 bebe: Na svet najpre došao Andrej

"Starija sestra mu je izabrala ime tako da smo se mi ostali složili"

  • 0
Andrej, prvo rođena beba, Kosovska Mitrovica Printskrin: Tanjug.rs/Most

Prvog dana nove godine u porodilištu KBC u Kosovskoj Mitrovici rođene su četiri bebe. Svaka majka za poklon je dobila dečja kolica.

Prvi na svet je došao Andrej. Bilo je to već u drugom satu nove godine.

"Beba je htela da bude prva i bio je. Starija sestra mu je izabrala ime tako da smo se mi ostali složili", kaže mama Dorjana Kamenović.

Posle Andreja rodila su se još dva dečaka i jedna devojčica.

"Porodila sam se 1. januara oko pola devet ujutru. Dobila sam dečaka. Zove se Uroš i, hvala bogu, sve je prošlo kako treba", rekla je Anđela Miletić iz Severne Kosovske Mitrovice.

Bebe su prvog dana 2023. rodile i dve Marije – Marija Pavićević i Marija Petrović.

U porodilištu KBC u Kosovskoj Mitrovici kažu da je tokom poslednjih nekoliko dana stare i početkom nove godine, rođeno devet beba.

"Sve bebe su nam dobre. Majke dobre. Poslednjih godina, otprilike dve-tri godine, postoji blagi trend porasta broja porođaja u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici i generalno bi trebalo biti što više porođaja", kaže dr Valdet Adžić iz porodilišta u Kosovskoj Mitrovici, prenosi RTS.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je za sve majke pripremio poklone uz najavu da će i ove godine pomagati višečlanim porodicama.

"Nastavićemo kao lokalna samouprava da uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju kontinuirano pomažemo svim građanima na prostoru Kosova i Metohije. Voditi odgovornu socijalnu politiku, a briga opštine Kosovska Mitrovica nastavlja se za svako treće dete po 10.000 dinara i u ovoj godini", navodi Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica,

Mladi odlaze iz severnog dela Kosova i Metohije u centralnu Srbiju ili inostranstvo. Iseljavanje traje već decenijama uprkos naporima da se aktivnom politikom zapošljavanja ili rađanja prvog deteta, taj trend zaustavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA