Namrgođeni zeka nalazi se po celom Čačku, niko ne zna ko ga crta ni šta predstavlja

Kako se može zaključiti na osnovu komentara na objavu, namrgođeni zeka nije novi fenomen u ovom srpskom gradu

  • 3

Namgođeni zec, iscrtan crnim sprejem, "krasi" čačankse fasade. Na ovu pojavu ukazao je jedan Čačanin, pitajući se šta zapravo ovaj grafit simbolizuje.

Kako je objavio na mreži Reddit, grafit se nalazi "na svakom drugom zidu".

Kako se može zaključiti na osnovu komentara na objavu, namrgođeni zeka nije novi fenomen u ovom srpskom gradu.

"Dosta dugo je jedan bio na zidu NID mesare, sa uperenom sapom na ulaz i oblacicem u kom pise: 'Ovde je dobro meso' ", naveo je jedan od korisnika Reddit-a.

Ipak, niko nije dao pouzdano objašnjenje o simbolici. O autoru se samo nagađalo.

"Ovo je informacija iz druge ruke (ortak je Čačanin i tvrdi da zna ko ih crta). Navodno se crtač zove Martin i krenuo je svojevremeno da ih crta po sveskama i prešao na zidove. Ne mogu ti reći da li je stvarno tako al eto nekog traga potencijalnof", glasio je jedan od komentara.

"U principu bila je kao urbana legenda da je Mats (dečko koji ih je nacrtao) nacrtao po jednog zeca na svakom mestu gde je popušio buksnu, što je malo suludo, ali eto. Uglavnom to je njegov tag, zaštitni znak, kako god i ako mene pitaš ne bih zečeve menjao ni za šta, kul su detalj u Čačku", glasila je je još jedna verzija priče.

Međutim, čini se da zeka nikome ne smeta, već izaziva i simpatije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Деда

    4. januar 2023 | 16:32

    Још пре 14 година, на тог урбаног зеца пажњу ми је скренуо мој, тада четворогодишњи унук. Наставили смо, током свакодневних шетњи, да их тражимо по фасадама и да се такмичимо ко ће их више пронаћи. Унук живи у другом граду, па када дође код деде у Чачак и када кренемо у шетњу, чекају нас зечеви. Већ пар година уназад, уместо у шетњу са дедом, он се опредељује за шетње са друштвом и неким цурицама из краја. Да ли броје зечеве, нисам га питао.

  • Make

    3. januar 2023 | 14:11

    To je opet nesto poput pokreta otpora .

  • Име

    4. januar 2023 | 01:47

    Замисли...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA