≫ 

Marko iz Prokuplja posadio kupus na 50 ari: Sav prihod poklonio korisnicima narodne kuhinje

On je poslednjeg dana sada već prošle 2022. godine dovezao kupus i on je podeljen korisnicima narodne kuhinej u Prokuplju, kojih je trenutno 300 građana Prokuplja

  • 2
Kupus Foto:Pixabay

Onaj ko želi, uvek može da pokaže svoje veliko srce, a takav je slučaj sa mladim poljoprivrednikom Markom Stojkovićem (31) iz sela Držanovac kod Žitorađe. On je poklonio 600 kilograma kupusa korisnicima narodne kuhinje Crvenog krsta u Prokuplju.

Kupus je proizveo sa svojim roditeljima na porodičnom imanju. Pod zasadom je ove godine imao 50 ari, piše Rešetka.

"Mi se bavimo poljoprivredom, od toga i živimo. Sadimo lubenicu, kupus, papriku. Jedan deo kupusa odlučili smo da poklonimo i setio sam se Crvenog krsta u Prokuplju. Pronašao sam broj i pozvao ih, a oni su poklon prihvatili", objašnjava Marko kako je došlo do kontakta sa ovom organizacijom u Prokuplju.

Dodaje da je prošle godine rod kupusa bio odličan, a da oni svoje proizvode prodaju na pijaci.

"Kako su se bližili prazici želeo sam da deo proizvoda dam. Za mene to nije mnogo, ali nekome će nadam se začiti", kaže ovaj mladić koji vredno radi sa svojim roditeljima na pojloprivrednom dobru koje imaju.

On je poslednjeg dana sada već prošle 2022. godine dovezao kupus i on je podeljen korisnicima narodne kuhinej u Prokuplju, kojih je trenutno 300 građana Prokuplja.

Ko hoće, može, a ovi „mali ljudi“ pokazuju koliko imaju veliko srce i deo svog znoja spremni su da podare onima koji nemaju.

Video: Korisnici narodne kuhinje u Severnoj Mitrovici u strahu od kosovske policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    3. januar 2023 | 16:51

    Lepo ali mnogo tih korisnika je sposobno da zaradi a on svoju muku poklanja njima.....to se ne odnosi na bolesne,stare i decu.........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA