Ostaju da rade u Srbiji i spasavaju živote naših ljudi: 4 lekara specijalizaciju završilo u čačanskoj bolnici

Specijalizacije su završila dva radiologa, od kojih će jedan raditi u Angio sali i dva psihijatra

  • 1
lekari, Čačak Foto: RINA/ustupljene fotografije

Da sve više mladih lekara bira da ostane u Srbiji i u njoj radi pokazuje i primer iz Opšte bolnice u Čačku, u kojoj su tokom prethodne godine četiri lekara završila specijalizacije, a ova ustanova dobiće i kadrovsko pojačanje iz Užica.

„Specijalizacije su završila dva radiologa, od kojih će jedan raditi u Angio sali i dva psihijatra. Nakon praznika će iz užičke u našu bolnicu preći i radni odnos zasnovati dr Ivan S. Jovanović, koji će pojačati Službu ortopedije“, rekao je za RINU dr Dejan Dabić, direktor OB.

Da građani Čačka nemaju razloga za brigu ko će da ih leči u godinama koje dolaze pokazuje i primer mladi doktorki Ane Grujičić i Đine Tomašević koje su takođe na specijalizaciji u Opštoj bolnici u Čačku. Prva je birala internu medicinu, a druga vaskularnu hirurgiju.

Medicina za mene znači ljubav, ispunjenje jednog sna i sreću kada dođem na posao. Druga ljubav je moj rodni grad, tako da svojim ličnim uspehom smatram to što sam te dve stvari uspela da spojim na najlepši način. Nikad nisam želela da odem u inostranstvo, na to bih se odlučila jedino da sam baš morala, pa sam iz tog razloga krenula da učim jezike. Međutim, ipak su se stekli odlični uslovi u mojoj zemlji, ostala sam u svom rodnom Čačku na specijalizaciji i na taj način se ispunila moja velika želja - izjavila je za RINU mlada doktorka Ana.

Grad Čačak pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi da građanima imaju bolje uslove lečenja, pre mesec dana proširen je parking, a krajem godina upućena je donacija u visini od 2.7 miliona dinara za kupovinu bolničkih posteljina i dušeka što će zaposlenima značajno olakšati rad, a pacijentima obezbediti komoditet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    23. jun 2023 | 13:20

    Oni samo mogu da upropaste zivot mene zamalo nisu poslali na onaj svet doticni dabic ne zna da cita snimak pluca spasili me u kragujevcu ali posto su mi u cacku unistili zdravlje da ne smem vise od kila da podignem i u kragujevcu mi operisali pluca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA