• 2

Počela osnovna obuka vojnika na služenju vojnog roka u tri centra u Srbiji

Reč je o prvoj fazi osposobljavanja, u trajanju od mesec i po dana, koje je identično za vojnike svih specijalnosti

 • 2
Vojska Srbije

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu u toku je realizacija osnovne obuke vojnika koji su služenje vojnog roka započeli početkom decembra.

Reč je o prvoj fazi osposobljavanja, u trajanju od mesec i po dana, koje je identično za vojnike svih specijalnosti. Za to vreme vojnici se osposobljavaju za upotrebu ličnog naoružanja, pravilno izvođenje taktičkih radnji u napadu i odbrani i obavljanje dužnosti organa unutrašnje službe.

Mladi vojnici u ovoj fazi prolaze sadržaje iz taktičke i strojeve obuke, naoružanja sa nastavom gađanja, Pravila službe Vojske Srbije i fizičke obuke. Težište je na praktičnom uvežbavanju individualnih taktičkih radnji i postupaka na bojištu i realizaciji programskih gađanja iz pešadijskog naoružanja.

U nastavku služenja vojnog roka vojnike očekuje provera obučenosti za izvršavanje individualnih zadataka, a zatim i premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za svoje vojnoevidencione specijalnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane:

- Vojnici generacije „decembar 2022“ su izuzetno motivisani da u potpunosti savladaju sadržaje obučavanja, što potvrđuju dosadašnji rezultati u realizaciji svih zadataka. Mnogi od njih će postati profesionalni vojnici Vojske Srbije, za šta mogu konkurisati još u toku služenja vojnog roka.

(telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Istna

  4. januar 2023 | 15:52

  Znači spremamo se...

  5
  5

  Podelite komentar

 • zoks

  4. januar 2023 | 15:49

  Vojsko moja vojsko moja ne zovi me sada ostavi me da momkujem još godinu dana😀😀😀

  4
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok