Sedmočlana porodica Bogdanović ostala bez kuće dva dana pred doček Nove godine: Sve je planulo u trenu

Deca mi imaju traume, noću se bude i plaču. Ne znam šta bih rekla, sem da nam je hitno potrebna pomoć, i ovaj smeštaj koji smo dobili, hvala im, ali u dve sobe živi nas sedmoro

  • 3
Porodica Bogdanović Foto: Telegraf.rs

Sedmočlana porodica Bogdanović iz Rekovca Novu godinu je dočekala u stanu koji im je dodelila opština na korišćenje, nakon što je dva dana pred doček njima u potpunosti izgorela porodična kuća. 

Kako kažu, sve što su imali, planulo je i postalo pepeo. Sada bez ičega, zarad svoje dece, moraju da nastave dalje i izgrade život iz temelja. 

"To je bio 29. decembar, negde oko 4.15 ujutru, samo se čulo da je nešto puklo, a potom nas je sin Bogdan (7) probudio i rekao nam da gori kuća", počinje majka Milica za Telegraf.rs.

Ona kaže da ne znaju kako je došlo do požara, ali da sumnjaju da je namerno izazvan.

"Kamere u okolini nisu radile, a mi mislimo da je koktel neko bacio, a da vam kažem ne znam ni ko bi to uradio, jer nikome se nismo zamerili. To je samo puklo kako smo čuli i požar je krenuo od krova. Komšija nam je isto potvrdio", kaže naša sagovornica.

Pošto je svuda oko njih bila buktinja, njen suprug Boban polomio je prozor, kako bi decu izbacio napolje.

"Kada nas je sin probudio, sve je već gorelo, padale su grede na nas. Ma, sve je izgorelo u sekundi. Muž je tada, pošto je spretan, polomio prozor i počeo da nas izbacuje kroz njega kako neko ne bi nastradao", kaže Milica.

Životna situacija bila im je teška i pre ovoga, a sada im je kako kažu, još gore i ne znaju gde će pre. 

"Znate kako, imamo petoro dece, ja ne radim nigde jer nemam kome da ih ostavim, a muž je povređen na Košarama i ne može da radi. Imamo dečiji dodatak, roditeljski dodatak i deda, tačnije svekar moj, nam daje celu penziju i od toga živimo", iskrena je Milica.

Naša sagovornica se mnogo brine za decu jer se, kako kaže, noću bude i plaču.

"Deca mi imaju traume, noću se bude i plaču. Ne znam šta bih rekla, sem da nam je hitno potrebna pomoć, i ovaj smeštaj koji smo dobili, hvala im, ali u dve sobe živi nas sedmoro".

Ukoliko neko želi i može da pomogne porodici Bogdanović, možete ih kontaktirati na broj telefona: 064/121-36-22

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doctor.

    7. januar 2023 | 08:22

    Dobro je da ste svi ostali zivi i zdravi,a ostalo ce lako!! Gospodo bez uvrede,sve je to lepo,ali tako je vreme danas ko hoce puno dece mora da ima uslove za to ne mozete da se oslonite na drzavu ili neciju penziju i da prezivljavate,danas je za decu potrebno puno sredstava i zato mora dobro da se razmisli pre ulaska u takvu zivotnu avanturu!!

  • Adrijana

    7. januar 2023 | 07:43

    Strašna tragedija.I ja sam u trenu ostala bez svega u požaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA