≫ 

Savet Nade Macure zlata vredan: Umerenost u hrani i piću imperativ za čitavu naciju

"Nije u redu da neko na najradosniji dan ostane bez šake ili zadobije neku drugu povredu zbog pucanja iz različitih naprava"

  • 4
Sns slava sveta Petka Foto: Milena Đorđević

Za vreme praznika umerenost u hrani i piću imperativ je za čitavu naciju, kako bi se sprečile oscilacije u krvnom pritisku, gastroenterološke tegobe i ostale zdravstvene komplikacije, poručuje doktorka Nada Macura.

Macura je u izjavi za Tanjug naglasila da naročito oprezni treba da budu ljudi koji nakon posta prelaze na mrsnu hranu. Istakla je da gradjani Srbije, kada je u pitanju zdravlje, treba da slušaju apele i savete lekara i ponašaju se odgovorno, naročito starija populacija, ali da veliki problem za vreme slavlja predstavlja pucanje i korišćenje pirotehnike.

"Nije u redu da neko na najradosniji dan ostane bez šake ili zadobije neku drugu povredu zbog pucanja iz različitih naprava", poručila je Macura.

Na pitanje koje su zdravstvene tegobe najčešće tokom zime, Macura je navela da su tokom januara zbog većeg broja proja proslava i preobilne ishrane to visok krvni pritisak i gastrične tegobe, ističući da je dobro što ove godine nije bilo povećanog broja slučajeva infarkta miokarda.

Dodala je da je povećan broj virusnih infekcija, kao i da ima zaraženih korona virisom i ocenila da bi bilo dobro da dođe do promene vremenskih uslova i pada temperature kako bi se virusi "ubili".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA