Uklonjena oštećena cisterna kod Pirota

Kako je najavio pirotski Štab za vanredne situacije, za vreme pretakanja neće biti obustave putničkog saobraćaja na obližnjem koridoru 10, odnsono on će se odvijati nesmetano

  • 0
Pirot amonijak cisterna izivanje ekološka havarija Foto: Telegraf/D.K.

Cisterna broj 13, koja je sa još tri druge cisterne u kojima je amonijak 25.decembra iskliznula iz pruge kod Pirota tačnije kod mesta Sopotski han, podignuta je i prazna vraćena u Pirot, pošto je proteklih dana, od momenta prevrtanja, istekao komletan sadržaj, koji je u danu iskliznuća izazavao ekološki akcident, ali i dva smrtna slučaja i pedesetak povređenih građana koji su se našli u oblaku amonijaka.

Zahtevan i rizičan posao sanacije lica mesta obavljaju naši i radnici bugarskih železnica, a čitav predeo oko Sopotskog hana i dalje je blokiran jer će danas otpočeti pretakanje aminijaka iz železničkih u auto cisterne, prenose Novosti.

Kako je najavio pirotski Štab za vanredne situacije, za vreme pretakanja neće biti obustave putničkog saobraćaja na obližnjem koridoru 10, odnsono on će se odvijati nesmetano.

U kompoziciji iz koje su iskliznule četiri cisterna sa amonijakom bilo je 20 cisterni. Sanacija je počela tako što su prednji vagoni u komopoziciji odvučeni prema Nišu, a poslednji ka Pirotu.

Prtevrnute cisterne su bile u sredini voza koji je saobraćao iz Bugarske. Na cisterni koja je izazvala mnogobrojne problele vidljiva su fizička oštećenja: nedostaje jedan od dva odbojnika, a platforma je od siline iskliznuća bukvalno zgužvana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA