"Molila sam se da svi prežive": Umesto božićnog poklona porodica Kelj iz Novih Banovaca ostala bez krova

Porodica je otišla na rođendan, a dočekao ih je jeziv prizor

  • 0
Porodica Kelj Printskrin: RTV

U nedelju, 8. januara oko 14 časova izbio je požar u porodičnoj kući u Novim Banovcima u Vojvođanskoj ulici. Sedmogodišnji Luka i njegovi roditelji ostali su u trenu bez krova nad glavom i svega što su godinama gradili, piše RTV.

Lukin tata, zbog povrede kičme, ne može bez naše pomoći ništa.

Zima tek dolazi, a u prostoriji gde je bio kotao, izgoreo je sav pelet na koji se porodica grejala. Teški dani su pred skromnom porodicom Kelj, kojoj smo u ovim trenucima potrebni svi mi.

Garavi zidovi, izgorele grede, crepovi i urušen krov to je prizor koji je vatrena stihija napravila od porodične kuće za svega 15 minuta. Tog kobnog 8. januara, drugog dana Božića, porodica Kelj uputila se na rođendan, a tek što sustigli telefonom im je javljeno da sve što su godinama gradili gori u plamenu.

- U 15 do 2 smo krenuli odavde, sve je u kući bilo kako treba i došli smo do restorana u Batajnici. Supruga je pozvala njegova majka, koja se slučajno zadesila u blizini i videla da iz kuće kulja dim. Videla sam da gori krov, suprug se pokvasio i ušao u kuću, a dever je bio već unutra, mislila sam da će neko da nastrada. Toliko sam se uplašila i molila se da svi prežive da sam i zaboravila na kuću - priča Jelena Jojić Kelj kroz plač, vidno uznemirena.

Uz pomoć ljudi dobre volje, prijatelja i komšija krov je saniran za samo jedan dan, a na kuću je postavljen korišćeni i polovni crep, ali to nije dugotrajno rešenje. Sa ovim krovom porodica Kelj izguraće do proleća, ali potrebno je da se postave nove grede, daske i crepovi.

- Hvala dobrim i humanim ljudima širokog srca, neizmerno vam hvala. Podrška nam je najpotrebnija, da znamo da možemo da računamo na nekog - nastavlja majka kroz suze.

Odeljenje malog Luke organizovaće humanitarnu akciju kako bi pomoglo svom školskom drugu u nevolji, a potrebno je da se svi ujedinimo kako bi porodica dočekala sledeću zimu u toplom domu.

Video: Stradala žena u požaru u Nišu: Horor na Božić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA