Za 8 sati na svet dođe 8 beba: Mnogo gradova ga ima, ali je novopazarski pravi "bejbi bum", rode samo pristižu

U godini za nama, obavljeno je 1.900 porođaja, a ako je suditi po prvim danima nove, broj novorođenih premašiće dugogodišnje rekorde

  • 1
Porodilište, Bebe Foto: Shutterstock

Novi Pazar beleži pravi bebi bum. U ovdašnjoj bolnici samo u toku jedne smene na svet dođe osam beba. Lekari ginekološko akušerskog odeljenja u Novom Pazaru od početka godine obavili su više od 70 porođaja, navodi RTV Novi Pazar.

Novopazarsko porodilište, jedno je od najvećih u Srbiji. Prošle, ali i prvih dana nove godine zaposlenima pune ruke posla i beba. U godini za nama, obavljeno je 1.900 porođaja, a ako je suditi po prvim danima nove, broj novorođenih premašiće dugogodišnje rekorde kaže za Dnevnik RTV NP načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr Avdul Škrijelj.

Po broju novorođenih beba, novopazarsko porodilište je među prvih pet u Srbiji.

Osim akušerskih, novopazarski ginekolozi svakodnevno obavljaju i druge, neretko zahtevne intervencije.

Ove godine više je dečaka nego devojčica, što nije baš uobičajeno. Rođeno je 37 dečaka i 34 devojčice. Podsetimo, broj stanovnika u Novom Pazaru u stalnom je porastu pa je ovo jedan od retkih gradova u Srbiji koji beleži konstantan pozitivni prirodni priraštaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    12. januar 2023 | 07:18

    Ništa samo rntace po svabiji i kad se vrate na kratku pauzu jedno po jedno slade ! Dok im se može . Ali obavezno da su muški inače posle devojčica stancaj u svake godine po jedno dok genij ne proradi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA