Broj beba u zrenjaninskom porodilištu znatno veći nego prošle godine: Majke na svet donele 47 novorođenčadi

Doktorka Svetlana kaže da im je kao porodilištu glavni cilj da podignu broj dece u porodicama, te da u budućnosti svaka majka ima troje dece

  • 1
Nošenje bebe, uspavljivanje bebe Foto: Shutterstock

Početak Nove godine bio je veoma bogat za Zrenjaninsko porodilište. Rođeno je 47 beba i taj broj je znatno veći u odnosu na prošlu godinu, kada je zabeležen pad novorođene dece.

Po rečima doktorke Svetlane Ždrale, razloga za zabrinutost ne treba da postoji jer u porodilištu postoje uslovi da se pozitivan trend gradi i dalje, prenosi RTV Santos.

- Imam sreću da kažem lepe vesti iz Zrenjaninskog porodilišta, da smo u ovih prvih deset dana januara, već imali 47 novih beba. Tako da smo jako zadovoljni zbog toga i nadamo se da će taj trend porasta broja porođaja i novorođenčati da se nastavi. Prošle godine smo nažalost imali pad, u odnosu na prethodne godine, ali je verovatno to bila i posledica korona virusa, tako da tada nismo bili zadovoljni sa brojem novorođene dece, kao sada - tvrdi Svetlana Ždrale.

Doktorka Svetlana kaže da im je kao porodilištu glavni cilj da podignu broj dece u porodicama, te da u budućnosti svaka majka ima troje dece.

- Ono što raduje, jeste da smo ranije imali devetnaest procenata trećerotki, što nije bilo dovoljno, to je neki procenta i cilj na kome radimo i koji želimo da postignemo. Da ima više maam koje rađaju treće i više dece. Bilo je devet procenata mama koje su rodile četvrto ili peto dete. Dakle, imamo oko sedamdesetak procenata maam koje su rodile prvo i drugo dete tokom prošle godine. Pa se nadamo da će one roditi još jedno ili dvoje dece i da podignemo broj dece u porodicama. tako da svaka majka ima troje dece - objašnjava ona.

Svetlana Ždrale kaže da u zrenjaninskom porodilištu postoje zaista dobri uslovi za majke, da neguju human odnos prema mama i bebama, da se primenjuje baby-friend sistem u kome se bebe ne odvajaju od svojih majki, kao i da podstiču dojenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA