Preventivno smanjena brzina vozova između Beograda i Novog Sada

Kako je saopšteno, brzina je iz preventivnih razloga sa 200 smanjena na 160 kilometara na sat

  • 9
Srbija voz Soko pruga železnica Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon primljenih primedbi na geometriju koloseka, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad je, iz preventivnih razloga, smanjena brzina vozova sa 200 na 160 kilometara na sat.

"Infrastruktura železnica Srbije" je brzinu vozova na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad smanjila u utorak.

Kako je saopšteno, brzina je iz preventivnih razloga sa 200 smanjena na 160 kilometara na sat.

"Reč je o dvokolosečnim deonicama ukupne dužine tri kilometra, Stara Pazova - Inđija i Beška - Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova smanjena za 40 kilometara na sat. Zbog ovoga putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada traje svega tri do pet minuta duže", ističu u ovom preduzeću, prenosi RTS.

Navode da je brza pruga Beograd - Novi Sad još uvek u garantnom roku, koji je na ovim deonicama tri godine. U tom roku, ističu, izvođač radova je u obavezi da otkloni nedostatke na železničkoj infrastrukturi, ukoliko se dokaže da su oni posledica izvođenja radova.

"Infrastruktura železnica Srbije" ima i bankarske garancije izvođača radova, koje mogu da budu aktivirane, dodaju u saopštenju.

Navode da njihove stručne službe redovno i detaljno obilaze čitavu trasu brze pruge Beograd - Novi Sad, kako bi uočili sve detalje i eventualne nedostatke, uključujući i one koji ne utiču na funkcionisanje železničkog saobraćaja na ovoj deonici.

Nakon primljenih primedbi na geometriju koloseka, ponovo se obilaze ne samo ne samo dve deonice na kojima je to uočeno, već čitava pruga.

Podsećaju da je pre izgradnje dvokolosečne brze, koja je puštena u redovan saobraćaj u martu prošle godine, prosečna brzina vozova na ovoj magistrali iznosila svega 40 kilometara na sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA