≫ 

"Pozajmljivao sam novac od zelenaša da bih se kockao": Aleksandar u redakciji Telegrafa o strahotama poroka

Moj život se svodio na tikete, uplate, kazina, slot aparate, ma to je velika količina novca. Nikada neću zaboraviti kada mi je majka poslala novac za dug i pismo, ogromno pismo, taj momenat mi je jako bolan.

  • 2

Aleksandar Devečerski (33) iz Pećinaca godinama je živeo u kandžama poroka - kocke. O njemu je Telegraf već pisao ispovest, a sada je Aleksandar odlučio da dođe u našu redakciju i ispriča čak i one najbolnije detalje života bivšeg zavisnika. Danas uspešan mladić, dobar muž i ponosni otac, teškom ali istrajnom borbom, ostavio je iza sebe sve loše dane.

- Živeo sam u Pećincima, bavio sam se kao i moj otac ugostiteljstvom. Lokali u kojima sam radio neretko su imali aparate za klađenje, i ja sam tako počeo da se kockam. To su prvo bile male sume, slot aparati i po koji tiket, ali je vremenom sve to uzelo maha - počinje Aleksandar.

Oca je nažalost igubio, a potom je majka otišla u Švajcarsku kako bi zaradila za život. 

- Moj otac koji se bavio ugostoteljstvom, preminuo je, a nakon toga je majka otišla u inostranstvo kako bi zaradila novac. Ja sam ostao sa bratom u Srbiji, i ponelo me je sve to. Počeo sam toliko da se kockam da je moja plata ostajala u kladionici. Neretko sam celu platu ostavljao jer napravim dug. Dugovi su bili po nekoliko hiljada evra, plašio sam se da mi neko ne uzme kuću u kojoj sam živeo. Moj život se svodio na tikete, uplate, kazina, slot aparate, ma to je velika količina novca. Nikada neću zaboraviti kada mi je majka poslala novac za dug i pismo, ogromno pismo, taj momenat mi je jako bolan. 

Današnja žena, tada devojka i veza od sedam godina, pukla je preko noći. 

- U to vreme, ja sam živeo taj život i polako sam postajao sve hladniji prema majci i devojci, koja je nakon sedam godina veze htela da me ostavi. Tada sam shvatio šta se dešava i odlučio sam da odem u Novi Sad. Moje selo je malo mesto i svi se znamo, tako da mi je trebala promena grada i okruženja da počnem život od nule. Dva meseca sam bio sam, čitao sam mnogo knjige i usavršavao svoje veštine trgovine, shvatio sam da me to zanima. Nakon ta dva meseca, video sam se sa mojom današnjom ženom, i ona je uvidela promenu za samo dva meseca, to je znak da svako ko želi, može da postigne sve. 

Ljubav kao pokretač

- Najgore mi je bilo što sam gubio odnose s ljudima, porodica, devojka, brat ma svi. Pozajmljivao sam i novac od zelenaša, ja sam živeo za taj tiket, za kocku za kladionicu. Sada, nakon svega mogu da kažem da me je ljubav prema pojedinim ljudima promenila. Posebno hvala mojoj ženi, ona je bila taj ključ da se ja trgnem i da postanem najbolja verzija sebe. Imamo dva sina, oni su moje sve i mnogi ih volim - priča Aleksandar.

Saveta za sve mlade koji idu njegovim putem.

- Svi misle da je to lak način zarade i da je super, ali početnička sreća kratko traje. Moj savet za sve mlade jeste da malo šire gledaju na život, da čitaju i da nađu šta im odgovara, novac može da se zaradi vrednim radom, samo je bitno da radite ono što volite. Ja sam nekada bio na dnu, nisam imao da platim osnovne račune, a danas pomažem drugima da se izdignu sa dna. Manite se, ljudi, kocke, ona nikome dobro nije donela - zaključuje Aleksandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    15. januar 2023 | 17:52

    Ta zena te voli.Lakse je izaci iz neke krize kada imas pored sebe zenu koja te voli.Ja nazalost nisam imao.Gledala je sto vise da propadnem i da ne mogu da se izvucem.

  • Irena

    15. januar 2023 | 17:07

    Pa sta sad jel hoces pomoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA