Ekološka agonija na jugozapadu zemlje i dalje se ne završava: Čišćenje Potpećkog jezera potrajaće danima

Ova agonija Pribojaca prema proceni stručnih lica potrajaće još neko vreme, jer je uklanjanje otpada iz reke Lim potrebno više od deset dana i to ukoliko nove padavine ne donesu i nove količine smeća

  • 0
Deponija Foto: RINA

Nove padavine koje su pogodile ne samo Srbiju, već i Crnu Goru nanele su ogromne probleme žiteljima Priboja koji žive u slivu reke Lim. Oko 15.000 kubika bačenog smeća pluta rekom Lim.

- Ogromna količina smeća stiže nam iz Bijelog Polja, gde postoje veliki autootpadi na samoj obali, a otpad koji ne prodaju, bacaju u reku. Pored toga, veliki zagađivač je i industrijska zona koja dosta toga donosi lošeg u Lim. Kada nabuja, reka svašta donese jer na samim obalama ima dosta divljih deponija - kaže za agenciju RINA, Siniša Laković iz UG "Jastreb", koji radi na ukljanjanju smeća iz Lima.

Deponija Foto: RINA

Ova agonija Pribojaca prema proceni stručnih lica potrajaće još neko vreme, jer je uklanjanje otpada iz reke Lim potrebno više od deset dana i to ukoliko nove padavine ne donesu i nove količine smeća.

- Krenuli smo u akciju čišćenja smeća kod brane Potpeć, trenutno uklanjamo smeće koje smo iz korita izvukli na obalu prošlog puta, odakle transportujemo u Regionalnu deponiju Duboko. Oni nam vraćaju drvnu sečku koju mi dajemo toplani na biomasu u Priboju, sa koje se pola grada greje. U ovu akciju uključila se i EPS koji su poslali kamione za izvlačenje, kao i resorno ministarstvo - istakao je Laković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA