≫ 

"Pokušali smo da joj život učinimo lepšim, baš nam fali": Uspavana keruša Mila kojoj su odsekli šape

Pas u Đurđevu boravio od oktobra 2013. godine

  • 7

Keruša Mila, pas koga pamtimo kao žrtvu zverstva, kada su joj još u aprilu 2010. godine odsečene sve četiri šape, eutanazirana je zbog tumora 11. oktobra prošle godine.

Vest o smrti životinje koja je popunila brojne novinske stupce svojom tragičnom pričom - o nasilju nad životinjama, preživljenju, usvajanju i menjanju vlasnika i doma - stigla je ovog vikenda.

U času sakaćenja mila mešanka imala je godinu dana, a poživela je još 12 godina potom.

Kako su nam rekli iz Društva za zaštitu životinja i prirode Đurđevo, gde je pas boravio od oktobra 2013. godine, keruša je bila bolesna i trpela je bolove.

Prvi put je usvojena 2011, gde je sa novim vlasnikom i njegovih nekoliko pasa provela dve godine. Drugi put je usvojena 2013. i došla u "Đurđevo".

Na tom mestu imala je mnoge posetioce, što je s jedne strane govorilo o njenoj neobičnoj povezanosti s ljudima, a sa druge je, kaže nam predsednica Društva Monika Brukner, pravilo problem.

"Uvek je imala posebno mesto u svačijem srcu. Bila je kao magnet, ko god da je došao, nju je mazio. Nisam htela da se zna gde je, da imamo turiste koji bi je posećivali, to bi uvek pravilo problema", rekla je Brukner za Telegraf.rs ne zalazeći u detalje.

Ipak, dodaje da je Mila vreme provodila napolju, posmatrajući, te da je pratila posetioce, posebno decu.

Protekle godine uvela ju je u unutrašnjost salaša, kaže nam navodeći da je osetila da se muči.

"Pokušali smo da joj život učinimo lepšim, baš nam fali", poručuje navodeći da nije bilo lako brinuti o nepokretnoj životinji.

Na fotografijama društva moguće je videti plava kolica u kojima je Mila. Za njih nam je predsednica rekla da ih je keruša volela. To je bio jedini način za šetnju. Proteze, dodaje, nije trpela; upkos trudu i želji stručnjaka da joj na taj način olakšaju kretanje.

"Tu gde je sečena bila je jako osetljiva, nije dala ni da se dira. Napravi korak, dva, tri, pa legne", kaže nam dodajući da su proteze bačene.

Kaže nam i da je imala nekoliko različitih vrsta kolica, ali da ih nije prihvatila.

Upkos jednom gorkom iskustvu na samom početku svog psećeg - ili pasjeg - života, "Đurđevo" ima i fotografije na kojima se Mila smeje. Pogledajte ih u galeriji.

Video: Ženka buldoga opijena ljubavlju bdi nad svojm štencima: Majka je majka ma koliko opasna bila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    16. januar 2023 | 22:02

    Sektasi koji su joj ovo ucinili. Zelim vam da vam se vrati isto!

  • Dulele

    16. januar 2023 | 22:02

    Boze me sacuvaj i sakloni...

  • Draga

    17. januar 2023 | 01:15

    Neznam samo kako su ti poremećeni zlotvori mogli mirno da spavaju.Dalu im je ikad palo na pamet kako se jadna Mila muči.STRASNO I KAKO SE NE BOJE BOGA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA