Otac preminule bebe iz Šapca: "Dete se nagutalo svega i svačega, pluća su joj bila puna zelene vode"

Na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu je 10. januara zbog problema s disanjem umrla beba nakon što je prethodno hitno prebačena iz porodilišta šabačke bolnice

  • 5

Dejan Jevremović, otac preminule bebe iz Šapca, preneo je da je njegova supruga pre porođaja imala bolove i da je dete zbog lošeg stanja moralo da bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršova".

"Ona je tokom cele noći imala bolove, ujutru oko sedam sati je stigla doktorka Zablaćanski, bila otvorena pet prstiju, primila je epidural i negde oko 9.45 časova poslednja poruka koju sam dobio od nje da je otvorena skoro deset prstiju, da joj se dete popelo visoko, treba samo da siđe dole i da se porodi", počeo je Jevremović za Tanjug priču o tragediji.

Rekao je da su mu oko 11.30 javili da se supruga porodila, da je bilo komplikacija i da je porođaj urađen carskim rezom, ali da su, kako su mu preneli, dobro i supruga i dete.

Potom se, kazao je, čuo sa suprugom koja je rekla da se namučila, da je porođaj dugo trajao, ali da su dobro i ona i beba i da će ga kasnije zvati da vidi bebu preko vajbera.

"Oko osam sati mi je zazvonio telefon, pozvala me je i rekla da dete mora za Tiršovu, da joj je sestra rekla da se dete nagutalo plodove vode i da su videli zelene mrlje na plućima i da beba mora u Tiršovu", ispričao je.

Kazao je da je oko 22 sata dete stiglo u Tiršovu, a da je on oko 22.30 uspeo da dođe do doktorke koja je primila njihovo dete.

"Doktorka je rekla da ne zna šta bi mi rekla u tom momentu, da se bave detetom, da se dete nagutalo svega i svačega, da se nagutalo hrane, da su joj pluća puna zelene vode i da pozovem malo kasnije. Ja sam zvao u pola jedan, stavili su je tad na kiseonik, u pola pet sam zvao ponovo i tada je bilo intubirano", ispričao je Jevremović.

Na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu je 10. januara zbog problema s disanjem umrla beba nakon što je prethodno hitno prebačena iz porodilišta šabačke bolnice.

Otac bebe ja na društvenim mrežama izrazio sumnju da je do smrti deteta došlo zbog propusta lekara, a mediji su preneli najavu ministarke zdravlja da će 16. januara biti sproveden hitan vanredni inspekcijski nadzor celog slučaja.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragam

    16. januar 2023 | 18:54

    I gledas sve, najradije bih zadavio doktora, a nesmijem, nemogu, zbog porodice... A kazu radjajte djecu, a sdruge strane sta nam djece pobise doktori, ne samo djece vec i nas starijih. A opet smo nemoćni.. Običan čovijek je naje.o..

  • Neko

    16. januar 2023 | 21:58

    Postavlja se pitanje, da li je to uopšte njihova beba- s obzirom da majka bebu nije ni videla po porođaju. Svašta smo mogli da čujemo poslednjih godina o zameni beba, krađi beba itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA