≫ 

Roditelji iz Šapca, čija je beba preminula, tuže bolnicu: Neće nam to vratiti dete ali ovo ne želimo nikome

Dejan Jevremović, otac preminule bebe, kaže da im iz šabačke bolnice nisu ni saučešće izjavili

  • 25
Šabac bolnica par izgubio bebu Foto-montaža: D. G, Facebook/Dejan Krća Jevremovic

Dejan (29) i Jovana (27) Jevremović iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca, čija beba je preminula na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj dva dana nakon što je stigla na svet u porodilištu bolnice u Šapcu, odlučili su da se ne odazovu ukoliko ih pozovu iz bolnice ili inspekcije Ministarstva zdravlja.

- Niko nas do sada nije kontaktirao i više nema potrebe ni da nas zovu. Da su iole pristojni ljudi barem su mogli da nam izjave saučešće zbog tragedije koja nas je zadesila. Sve ćemo sa njima završavati preko advokata - rekao je otac Dejan za Telegraf.rs.

Dodao je da se "drže kao znaju i umeju". Supruga je izašla iz porodilišta ranije nego uobičajeno posle "carskog reza" i u velikom bolu posle gubitka bebe podrška su im njihove porodice, rođaci i prijatelji, dok sa bolnicom više ne žele da imaju nikakav kontakt.

- Čekamo nalaz obdukcije i tužićemo bolnicu. Znamo da nam to neće vratiti naše dete, ali sam se oglašavao na društvenim mrežama i u medijima, pa ćemo i tužbu podneti zato da se se ubuduće ovo nikome ne dogodi - kaže Dejan.

U poslednjem obraćanju preko društvenih mreža nesrećni otac je reagovao na saopštenje iz šabačke bolnice u kojem je, kako tvrdi, neistina da je prilikom podoja uočeno da beba teško diše.

- Supruga, međutim, ni u jednom momentu nije videla naše dete čak ni kada je krenulo za Beograd, što znaju i žene koje su bile sa njom u sobi - ponovio je i lekarima postavio tri pitanja o okolnostima traumatičnog porođaja zbog kojih se beba nagutala plodove vode.

Ponovio je da to u porodilištu nisu blagovremeno uočili pa se zdravstveno stanje deteta teško iskomplikovalo i na klinici u Beogradu, gde je hitno prebačeno u večernjim satima, nisu uspeli da ga spasu.

U bolnici u Šapcu se sprovodi hitan vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja, a komisija koja je formirana u ovoj ustanovi sprovodi unutrašnju kontrolu kvaliteta rada.

Video: Otac bebe preminule u Šapcu: Doktorka u Tiršovoj mi je rekla da su joj pluća puna zelene vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    17. januar 2023 | 15:13

    Podrska,treba ih tuziti.

  • Jadranka

    17. januar 2023 | 15:33

    Od sveg srca vam zelim da istrajete u ovome,da pravda pobedi,al' sve mislim da od toga nema nista.Jednostavno ovde ne postoji zakon.Svi oni su ista bagra i stite jedno drugo.

  • Ciki

    17. januar 2023 | 15:35

    I treba ih tuziti.Tim bitangama jednom se mora stati na put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA