Zatvoren Puljački most preko Zlatarskog jezera

Građevinska inspekcija udarila rampu i okačila tablu na pešačkoj ćupriji između Vilova i Debelje

  • 0
Lim Uvac Zlatarsko jezero suša Foto: RINA

Građevinska inspekcija zabranila je korišćenje pešačkog visećeg mosta preko Zlatarskog jezera u Puljcima, između sela Vilovi i Debelja, javlja zlatarinfo.rs.

Meštani kažu da je pre mesec i po osvanula tabla o zabrani prelaza preko mosta dugog 104 metra, podignutog početkom šezdsetih godina 20 veka nakon gradnje brane HE „Kokin Brod“ i potapanja kotline i klisure Uvca i starog visećeg mosta preko reke.

Prema rečima onih koji su minulih nedelja prelazili most, ovde za oko laika nema vidljivih oštećenja, sem nedostatka jednog metalnog profila na bočnoj ogradi na debeljskoj strani, dok na delu prema Vilovima vise dve kratke sajle. Pre 20 ili koju godinu više, oštećeni pod zamenjen je borovim talpinama.

Neizvesno je ili meštane niko nije obavestio, da li će se i kad proveravati ispravnost i izdržljivost ćuprije stare šest decenija. Meštani se nadaju da će neko od odbornika na sledećoj sednici SO zatražiti odgovore o bezbednosti prelazaka, kao i o stanju ostalih mostova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA