≫ 

Moja unuka od samo 3 meseca ostala je u kući, ne mogu da ih izvučem: Poplave paralisale Sjenicu

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je danas da je reka Grabovica trenutno u blagom opadanju, ali da se tokom dana očekuju obilne padavine i njen ponovni porast

  • 3
Izlivanje reke Foto: RINA

Reka Grabovica koja protiče kroz jezgro Sjenice, usled obilnih padavina paralisala je sam centar grada u kojem je proglašena vanredna situacija. Brojni sugrađani ostali su zarobljeni u svojim stanovima među kojima je i jedna tromesečna beba.

- Moja unuka, beba stara tri meseca ostala je unutra, ne mogu da ih iz kuće izvučem. Celu noć proveli smo budni, za poslednjih 75 godina ja ne pamtim ovakvu poplavu i oluju, zadesila nas je katastrofa. Sve stvari koje smo imali stanovima su puni vode - rekao je za RINU, Ismet Hasanović iz Sjenice.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je danas da je reka Grabovica trenutno u blagom opadanju, ali da se tokom dana očekuju obilne padavine i njen ponovni porast.

- Očekujemo dolazak načelnika štaba za vanredne situacije Srbije Luke Čivovića sa kojim će obići teren, a zatim zajedno odlučiti da li ima mesta uvođenju vanredne situacije - kazao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mike

    18. januar 2023 | 13:25

    Jel moguće da to ne može da se reši,svake godine ista priča

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA