"Morao sam da iselim porodicu kod brata zbog podivljalog Lima": Tužna ispovest Seada iz prijepoljskog sela

Usled obilnih padavina vodostaj Lima je u stalnom porastu

  • 0
Prijepolje, Sead Gojak Foto: RINA

Sead Gojak iz prijepoljskog sela Zalug ponovo je proživeo neprospavanu noć. Nalet vodene bujice nisu smeli da čekaju u kući, pa su morali da napuste svoj dom. To se pokazalo kao spasonosna odluka, jer je voda poplavila njihove dve porodične kuće i pomoćne objekte.

- Treći put za dva meseca ja moram da spašavam svoju imovinu. Evakuisao sam porodicu i preselio ih kod brata. Spasavao sam automobile, traktore i živinu koji su se našli pred naletom bujice. Svaki put se isto dešava, kada naraste Lim mi ne možemo prići kući, kazao je on za RINU.

Usled obilnih padavina vodostaj Lima je u stalnom porastu, a na Štabu za vanredne situacije opštine Prijepolje, doneta je odluka da se na teritoriji cele opštine uvede vanredna situacija usled naglog porasta vodostaja reke Lim.

- Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, kazao je Vladimir Babić za agenciju RINA.

Obilne padavine izazvale su i brojne odrone na putu ka graničnom prelazu Gostun. U brodarevskom naselju Jalija iseljena su dva domaćinstva, a jedno domaćinstvo u naselju Grahovište.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije prisutni su u Brodarevu od juče. Sve vreme pravimo nasipe i brane od dzakova. Gradjani su maksimalno izašli u pomoć i ti nasipa su donekle usporiti bojanke Lima, ali ako kiša nastavi ovim tempom da pada ilu Crnoj Gori i kod nas te brane neće uspeti da zaustave vodu. Trenutno o je ugroženo više od 20 domaćinstava. Potopljeno je i dečije igralište u Jaliji. Činimo sve što je u našoj mogućnosti ali bojimo se da će priroda biti jača", kazao je Armin Mujezinović, član Opštinskog veća opštine Prijepolje iz Brodareva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA