≫ 

Tatjana prva od 61 takmičara stigla do krsta u Zrenjaninu, i to 2. godinu zaredom: Ranije trenirala vaterpolo

Pored plivača iz Zrenjanina učesnici su bili i iz Ečke, Tomaševca, Lazareva, Žablja, Čuruga, Đurđeva, Lukićeva, Banatskog Karađorđeva, Novog Sada, Botoša, Banatskog Despotovca, Araca, Mošorina, Farkaždina, Kumana i Titela

  • 0

Gradska manifestacija "Plivanje za časni krst" u organizaciji Grada Zrenjanina, Srpske pravoslavne crkvene opštine i Kulturnog centra održala se na jezeru kod Kulturnog centra.

Ove godine organizovana je 14. put kao deo obeležavanja hrišćanskog praznika – Bogojavljenja. Plivao je 61 učesnik a nosilac ovogodišnjeg Časnog krsta je Tatjana Rešković iz Zrenjanina, piše Ilovezrenjanin.

Tatjana je i prošle godine prva uzela krst u ruke. Ova Zrenjaninka ima 21 godinu i studentkinja je Medicinskog fakulteta. Ranije je trenirala vaterpolo.

Pored plivača iz Zrenjanina učesnici su bili i iz Ečke, Tomaševca, Lazareva, Žablja, Čuruga, Đurđeva, Lukićeva, Banatskog Karađorđeva, Novog Sada, Botoša, Banatskog Despotovca, Araca, Mošorina, Farkaždina, Kumana i Titela.

Nakon plivanja, u završnici manifestacije u ime organizatora učesnicima su se obratili gradonačelnik Simo Salapura, Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Veselin Vlaški u ime Srpske pravoslavne crkvene opštine i starešina hrama Svetog Arhangela Mihaila, nosilac Časnog krsta – Tatjana Rešković i Nenad Domjeskov, načelnik Gradske uprave – kum ovogodišnje manifestacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA