Pronađeno telo nestalog muškarca u Trnavici, ronioci traže drugog nestalog: Ovaj snimak rastužio je sve

Muškarac je juče ušao u Trnavicu kako bi pokušao da spasi starijeg komšiju (74) iz naselja Ćerimidžinica koji je upao u nabujalu reku

  • 0
Leš, mrtvo telo, reka, ubistvo Foto: Shutterstock

Telo jednog od dvojice muškaraca iz Novog Pazara, za kojima su spasilačke ekipe tragale otkako su upali u nabujalu Trnavicu, pronađeno je jutros u naselju Postenje, a za drugom nestalom osobom i dalje tragaju ronioci Žandarmerije, javlja dopisnik Tanjuga.

Telo su primetili meštani i obavestili policiju, koja je izašla na lice mesta i utvrdila da se radi o 56-godišnjem muškarcu koji je ušao u Trnavicu kako bi pokušao da spasi starijeg komšiju (74) iz naselja Ćerimidžinica koji je upao u nabujalu reku.

Oni su pokušavali da spreče izlivanje vode u dvorišta svojih kuća, a pored njih, u Trnavicu je upao još jedan muškarac, ali je uspeo da dopliva do obale i uz pomoć komšija da se spase iz vode.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za Tanjug da su tokom noći spasilačke ekipe i ekipe MUP-a i svih javnih preduzeća dežurale i pratile situaciju, kao i da su trenutno znatno smanjeni vodostaji u svim rekama. On je potvrdio da su dva stanovnika Novog Pazara izgubila život i da specijalna ekipa ronilaca Žandarmerije traga za drugom nestalom osobom, a takođe je izjavio saučešće porodicama nastradalih.

Biševac se zahvalio svima koji su Novom Pazaru pružili maksimalnu pomoć i omogućili da bude što manje posledica,a apalovao je na svoje sugrađane da se ne približavaju nabujalim rekama.

Gradonačelnik je naveo da su jutros na Kriznom štabu odredili priroitete u sanaciji i omogućavanju komunikacije na oštećenim putevima i pomoći onima koji su pretrpeli štetu i da su ekipe koje treba da odrede njen stepen na terenu.

"Imaćemo danas informacije o broju domaćinstava i privrednih subjekata koji su pretrpeli štetu", saopštio je Biševac uz napomenu da žele što pre da saniraju kritične tačke pošto se najavljuje padavine u narednom periodu Zbog obilne kiše i izlivanja reka, u Novom Pazaru na snazi je vanredna situacija, reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška,a u Tutinu se izlio Vidrenjak, javlja dopisnik Tanjuga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA