≫ 

Krenuli su na liturgiju i ugledali požar: Hrabri vatrogasci sprečili tragediju, pa plivali za Časni krst

Vatrogasci Aleksandar Veličković, Slobodan Paprić, Miloš Majkić i Vojislav Savković, plivali su kao predstavnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije

  • 0

Četvorica vatrogasaca koja su juče otišla da plivaju za Časni Krst na Dunavu imali su neplaniranu i nesvakidašnju intervenciju u Beočinu.

Vatrogasci Aleksandar Veličković, Slobodan Paprić, Miloš Majkić i Vojislav Savković, plivali su kao predstavnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije.

Oni su se pre liturgije uputili u jedinicu u Beočinu, a po dolasku u jedinicu primetili su da gore kuće u naselju koje se nalazi odmah prekoputa.

Heroji nisu časili časa, već su odmah uzeli uniforme koje su se nalazile u jedinici u Beočinu i pristupili gašenju, a odmah je obaveštena i brigada u Novom Sadu pa su poslata četiri vozila.

Četvorica vatrogasaca propustila su liturgiju kako bi pomagali kolegama, iako su bili van dužnosti.

Kada je požar lokalizovan, uputili su se direktno do Dunava gde su plivali za Časni Krst, ali napominju da plivanje nije bilo takmičarskog karaktera, te da su došli da ispoštuje praznik i običaje.

U požaru nije bilo povređenih lica, ali je ipak materijalna šteta velika.

Brzom intervencijom vatrogasaca sprečena je tragedija.

Šef smene Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Aleksandar Veličković, iskoristio je priliku i čestitao Slavu Sveti Jovan svima koji slave uz pozdrav "Bog se javi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA