Stravično nevreme u Zubinom Potoku: Nesrećne porodice život po drugi put primorao da napuste svoje domove

Član Privremenog organa opštine Zubin Potok, Latinka Utvić, je rekla da je juče opštinu Zubin Potok zadesilo nevreme kakvo se ne pamti, kako kažu najstariji meštani, u poslednjih 50 godina

  • 0
poplave, kosovo Foto: Tanjug/AP

Kako je naselje Jagnjenica najviše pogođeno u nevremenu koje se dogodilo u opštini Zubin Potok, meštanima tog naselja ponuđen je smeštaj u Studentskom domu.

Član Privremenog organa opštine Zubin Potok, Latinka Utvić, je rekla da je juče opštinu Zubin Potok zadesilo nevreme kakvo se ne pamti, kako kažu najstariji meštani, u poslednjih 50 godina.

Ona je za TV Most navela da je u poplavama stradala kompletna opština Zubin Potok, a najviše naselje Jagnjenica u kojem uglavnom žive izbegličke i interno raseljene porodice, koje su morale da napuste svoje domove.

- Nažalost ove porodice je već jednom život naterao da izađu iz svojih domova i to im se desilo ponovo - kazala je Utvić.

Dodala je da je porodicama koje su bile prinuđene da napuste svoje domove ponuđen privremeni smeštaj u Studentskom domu u Zubinom Potoku.

- Oni su juče zbog jakih bujičnih poplava uspeli da samo u šorcevima izađu sa svojom decom iz svojih kuća i da odu kod svojih najbližih - kazala je Utvić.

Istakla je da će opština zajedno sa Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije učiniti sve da pomogne stanovništvu ugroženom u poplavama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA