≫ 

Bujica oštetila puteve u novovaroškom kraju, pod vodom i štale: Uvedena vanredna situacija u dve zajednice

U Radoinji je u Otašima poplavljena štala sa stokom. U gradu probleme prave bujice koje se sa okolnih brda slivaju na magistralu i ulice, a voda je prodrla i u više podrumskih prostorija

  • 1
Bujica Foto: Telegraf.rs

U mesnim zajednicama Božetići i Akmačići proglašena je vanredna situacija, zbog problema na putnoj infrastrukturi usled obilnih kiša. Nabujali planinski potoci i rečice oštetili su više seoskih puteva, a voda je prodrla i u pojedine stambene i pomoćne objekte.

U Opštinskom Štabu za vanredne situacije kažu da je najkritičnije stanje prema Tisovici. U Akmačićima je presečen put prema Živanovićima, gde je u četiri kuće petnaestoro mališana.

- Nabujala Tisovica odnela je četiri propusta, pa je od juče u prekidu put Štitkovo – Tisovica.

Bujica Foto: Telegraf.rs

Mehanizacija je na terenu i žurimo da saniramo štetu pre obilnih snežnih padavina koje su najavljene za naredne dane. U selu Tisovica ima i đaka, a alternativni putni pravac preko Golog brda koji meštani koriste, zimi je uglavnom neprohodan zbog visokih smetova- kaže zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić.

U Amzićima je ugroženo više putnih pravaca, dok je u Bistrici manje klizište preseklo put prema Pejovićima, a reka Bistrica preti da se izlije kod "Zlatarplasta" i ugrozi proizvodne hale.

U Radoinji je u Otašima poplavljena štala sa stokom. U gradu probleme prave bujice koje se sa okolnih brda slivaju na magistralu i ulice, a voda je prodrla i u više podrumskih prostorija.

- Sve raspoložive ekipe su na terenu. Mada bujice otežavaju radove, očekujemo da ćemo pre snegova uspeti da otklonimo sve probleme i popravimo puteve prema odsečenim zaseocima- ističe predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pojma nemam

    20. januar 2023 | 20:55

    Nikako mi nije jasno odakle ovoloke poplave poslednjih godina u Srbiji?Niti su to pale neke kise niti ima snegova a samo neke bujice i poplave?Ranijih godina su celu jesen lile kiše pa snegovi bili po 2 meseca u celoj Srbiji i nije bilo poplava a sta je ovo sad i zasto?Sta je razlog?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA