≫ 

Doba godine koje nosi radosne praznike: Karić plivao na Bogojavljenje

Praznik je posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan

  • 0
Bogoljub Karić, promocija knjige Foto: Tihomir Simić

Bogojavljenje je jedan od velikih praznika, a poštuju ga širom naše zemlje. Bogoljub Karić ističe da ovo doba godine inače uvek sa sobom donosi radosne praznike u slavu rođenja Hristovog.

"Veliki praznik Bogojavljenje, koji je posvećen činu Isusovog krštenja i izlaska iz reke Jordan, kada mu je na rame sleteo Duh Božji u obliku goluba na njegovo rame, prethodi slavi Jovana Krstitelja. Po tradiciji se pliva za Časni krst ili se vernici potapaju u hladnu vodu. Naši Željko, Nenad, Saša, Petar i još nekoliko naših prijatelja i kolega je ispoštovalo taj vekovni običaj i stoički su izdržali kupanje u ledenoj vodi.

Kao što znate, naša porodica Karić vekovima unazad slavi, na današnji dan 20. januara Svetog Jovana Krstitelja. Praznik je posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan. Lepo je kada se podsetimo kako smo slavili decenijama unazad sa porodicom i prijateljima na okupu i zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da u nekoliko navrata na slavi prisustvuju Njegova Svetost patrijarh Pavle i Njegova Svetost patrijarh Irinej. Vremenom se porodica uvećavala, deca ženila i udavala, radjali se unuci, dobijali smo nove prijatelje i supružnike naše dece i njihove porodice. Bogu hvala na takvom velikom daru i kao veliku zahvalnost smatramo da će naši potomci još vekovima slaviti Svetog Jovana Krstitelja.

Kako kaže naša mati Angelina:" Bog je na svakom mestu, treba verovati u njega i činiti dobra dela, i uvek ćemo osetiti tu ljubav i blagodet Božiju.Svim vernicima širom sveta i u Srbiji koji slave današnji praznik želimo dobro zdravlje, mir, spokoj, poštovanje, slogu, zajedništvo i ogromnu ljubav koju delimo sa nama najmilijima. Neka ovaj veliki praznik vas podseti da što više vremena, pažnje i ljubavi posvetite starijim članovima porodice, posebno bakama i dekama jer će to biti obrazac ponašanja i vaše dece. Neka vas Bog čuva i na mnogaja ljeta slavili, naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA