≫ 

Oprez na putevima zbog poledice i magle: U zapadnim i jugozapadnim krajevima ima snega na kolovozu

Proklizavanje vozila danas može da bude čest uzrok sletanja sa puta

  • 0
Beograd, Brankov most, jutro, svitanje, magla Foto: Mateja Beljan

I protekle noći je najviše snežnih padavina bilo u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije, na kojima se i pored intenzivnog češćenja puteva zadržao sneg na kolovozu do 5 cm i zimski uslovi vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Sada su padavine prestale, ali zato temperature koje su u većini krajeva ispod nultog podelјka, zaleđuju kolovoz, zbog toga proklizavanje vozila danas može biti čest uzrok sletanja sa puta, prenosi Tanjug.

Upozoravamo vozače i na maglu, dodatno smanjite brzinu preko mostova, nadvožnjaka i na prevojima.

Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod u 6.13, usled pada temperatura pri tlu, tokom jutra moguća lokalna pojava poledice na putu.

U nizijama i duž rečnih dolina lokalna pojava magle koja će smanjivati vidljivost od 800 do 100 m, lokalno i manje.

Kako se navodi, nakon jednodnevnog prestanka padavina koji se očekuje danas, naredne sedmice prognozira se nastavak perioda sa učestalim padavinama, koje će u ponedeljak usled porasta temperature u većem delu biti u vidu kiše, dok se od utorka ponovo povremeno očekuju i susnežica i sneg, naročito u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Više padavina biće u ponedeljak i utorak na jugu i jugozapadu Srbije, ukupno od 15 do 25 mm za 2 dana, dok će u ostalim danima i u ostatku Srbije količina biti manja. Dnevne temperature u većini mesta od 2 do 5 °S, na jugu lokalno i do 10 °S, a samo će u ponedeljak u svim krajevima biti toplije.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja svih kategorija vozila.

Video: Ne vidi se prst pred okom, magla okovala put

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA